Immortals скоро ще придобие дялове в Infinite Esports & Entertainment
Еспорт

Immortals скоро ще придобие дялове в Infinite Esports & Entertainment

На крачка сме от това да се събудим с новина, която да гласи, че сделката е била осъществена успешно.

Immortals Gaming Club - собствениците на Immortals, MIBR, Los Angeles Valiant и Gamers Club, са вече на финалната права да придобият мажоритарен дял в компанията Infinite Esports & Entertainment, която притежава OpTic Gaming и Houston Outlaws.

Това е тема, която следим от известно време, затова в следващите няколко реда ще направя уточнение на имената, които ще срещнете по-надолу, така че да не се изгубите в написаното.

Immortals Gaming Club

Immortals - това е еспорт бранд, който в момента разполага с отбори по Rainbow Six Siege и Clash Royale, като е имал минало и в професионалната League of Legends сцена.
MIBR - известен CS:GO отбор.
Los Angeles Valiant - Overwatch League франчайз.
Gamers Club - известна бразилска CS:GO платформа.

Infinite Esports & Entertainment

Texas Esports - организацията, която притежава мажоритарен дял в Infinite Esports & Entertainment.
OpTic Gaming - еспорт организация, която разполага с отбори по CS:GO, Dota 2, League of Legends, Call of Duty, Overwatch и други игри.
Houston Outlaws - Overwatch League франчайз.


В началото на месеца стана ясно, че организацията Immortals Gaming Club е получила инвестиция от 30 милиона долара, част от която възнамерява да използва, за да придобие дял в Infinite Esports & Entertainment, така че да се превърне в собственик на LCS франчайза OpTic Gaming и по този начин да възроди своя Immortals бранд в професионалната League of Legends сцена.

От друга страна знаем, че компанията Texas Esports, която е мажоритарен собственик на Infinite Esports & Entertainment, от началото на тази година се стреми да продаде своя дял за поне 150 милиона долара. Това също ни помага да предположим, че идеята на Immortals накрая ще се превърне в реалност. За тяхно съжаление обаче, те няма да имат възможността да придобият правата и върху Overwatch франчайза Huston Outlaws, тъй като те вече притежават такъв в лицето на Los Angeles Valiant, а по правилата на Overwatch League една организация може да притежава само един единствен франчайз, с който да участва там. Така че Huston Outlaws все пак ще си остане в ръцете на Texas Esports и ще трябва да си намерят друг купувач за дяловете, които се отнасят до него.

Според източници на Esports Insider, новина за придобиване на дялове ще стане факт още този понеделник. В момента обаче не е ясно кой какво точно предстои да придобие, тъй като преговорите се водят между няколко страни. Upcomer изданието твърди, че се е състояла среща между Ari Segal - главният изпълнителен директор на Immortals, Hector Rodriguez - главният изпълнителен директор на OpTic Gaming и Neil Leibman - съсобственикът на Texas Rangers.

 

Източник: Esports Insider

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар