Intel подписа 3-годишен договор с ESL на стойност 100 милиона долара
Еспорт

Intel подписа 3-годишен договор с ESL на стойност 100 милиона долара

Intel и еспорт компанията ESL подновиха партньорството си за още три години, с цел да подсилят електронните спортове в цял свят.

ESL ще получи 100 милиона долара , с които ще се цели да се подсили еспорта в цял свят, обявиха компаниите в четвъртък.

Според сделката, Intel ще подсигурят различни технологии - включително процесори и 5G, като това се отнася за някои от най-големите турнири в цял свят.

Гигантът ще работи заедно с ESL и за да създава нови събития. Вече знаем, че ESL ръководят много турнири глобално.

Intel Extreme Masters, което вече стигна до 14-ти сезон, е най-дългото професионално гейминг събитие до момента. Като част от сделката, ще бъде добавен още един турнир, който ще се проведе в Китай.

Инвестицията от 100 милиона долара определено слага летвата много високо, след като последно време много марки навлизат в еспорта.

Сделката прави Intel-ESL най-голямото партньорство между технологична компания и бранд в еспорта.

Вицепрезидентът на Intel John Bonini каза пред CNBC, че компанията е "горда от факта, че е ключова част от растящия отрасъл еспорт".

Слага значителна тежест на желанието ни да сме въвлечени в еспорта и позволява както на нас, така и на ESL да създаваме нови възможности, като се имат предвид следващите 15 години.

Mark Cohen, старши вицепрезидент на глобалните партньорства с брандове, каза, че ангажираността на Intel е следващата стъпка към бързия възход на еспорта.

За много дълъг период от време имаше сделки за по една година, понякой път две, в еспорта. Сега други големи брандове и компании започват да инвестират и ние може да започнем да имаме друг стратегически подход, който е почти идентичен на традиционните спортове.

Аз посетих на живо едно от събитията на Intel и ESL - Intel Extreme Masters Katowice 2018 и бях жестоко впечатлен от нивото на продукция, от организирането на събитието, въобще от всичко. Единственото, което ни липсваше беше свестна храна, да бъда честен! Ама кебапчета и пържени картофки не могат да се продават навсякъде.

Въпросът е друг. Определено партньорството между тези два гиганта кара еспорта да цъфти с пълна сила, а аз лично не съм виждал една индустрия да расте толкова бързо, колкото нашия любим еспорт. Хубавото за всички е, че все повече марки инвестират в тази насока, дори големи футболни, баскетболни и всякакви други отбори в спортната сфера и така самите организации имат гръб и повече възможности да развиват младите таланти.

Почти всеки голям отбор има академия, гейминг къща и какво ли не. Определено последните две години този отрасъл покачи нивото и то много, като доказателство за това са множеството турнири, които се появяват през годината. Само за 2018 имаше толкова много турнири, че някои от големите отбори трябваше да откажат участие, за да си вземат поне малко почивка, защото бяха натрупали огромна умора. А това беше и шансът за по-малките отбори.

Определено гледаме напред и нагоре и това сякаш е правилната посока!

 

Източник: CNBC

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар
Tags