Известни са първите пет франчайза за Call of Duty World League
Еспорт

Известни са първите пет франчайза за Call of Duty World League

Activision обяви първите пет еспорт отбора, които ще заемат място в предстоящата Call of Duty World League.

Информацията за това идва от финансовия отчет на Activision за първото тримесечие. Там са описани петте града, както и организациите, които ще стопанисват съответните им пет отбора. Както може би помните, преди няколко месеца стана ясно, че следващият сезон на Call of Duty World League ще премине към франчайзинг модела. Това означава, че отборите в лигата ще представляват конкретен град и ще се базират в него, от където и ще играят своите мачове.

Във финансовия отчет е казано, че за град Атланта ще отговаря Atlanta Esports Ventures, които също така са собственици на Overwatch League франчайза Atlanta Reign. За град Далас ще отговаря Envy Gaming, които също имат франчайз в Overwatch League под името Dallas Fuel. За Ню Йорк е посочен Sterling.VC. За Париж, Франция е посочен c0ntact Gaming, а за Торонто - OverActive Media, които са собственици на Toronto Defiant франчайза в Overwatch League, както и Splyce франчайза в League of Legends European Championship (LEC), което ги прави първата организация, притежаваща три франчайза в три различни еспорт дисциплини.

Структурата на лигата и идеята отборите да се намират в конкретен град, който да представляват в нея, са сходни с Overwatch League, където Activision Blizzard имат солиден успех през последната една година.

Bobby Kotick - главен изпълнителен директор на Activison Blizzard, в прессъобщение каза следното:

За всеки от петте основополагащи франчайза, които вече обявихме, си партнираме със съществуващите собственици на отбори от Overwatch League, които вече имат опит от първа ръка с нашата визия и способности, и са запознати с мащаба и възможностите, които една глобална Call of Duty лига с градски отбори би им дала. Нямаме търпение да обявим повече подробности около отборите в тези градове, както и останалите такива в следващите няколко месеца.

Call of Duty World League е серия от професионални турнири на Activision Blizzard, в които участват по 16 отбора, играейки пред жива публика в залата MLG Arena в Кълъмбъс, Охайо, където се провеждат редица събития всяка година. Отсега нататък всяка организация, която прояви интерес към лигата, ще трябва да заплати своето място за участие в нея, давайки 25 милиона долара като такса.

Activision Blizzard въвеждат за първи път франчайзинг модела в своята игра Overwatch и съответно Overwatch League, където слотовете за организациите през първия сезон струваха 35 милиона долара. За втори сезон обаче от Activision Blizzard въведоха разширяване на франчайзинг модела, което доведе до вдигане на таксата за участие до 60 милиона долара.

Новият сезон, който ще въведе франчайзинг модела, няма да започне преди началото на 2020-та година и все още не е ясно кое точно Call of Duty заглавие ще бъде използвано за провеждане на лигата.

 

Източник: IGN

Няма коментари

Напиши коментар