Компанията-майка на Dignitas ще придобие мажоритарен дял в Clutch Gaming
Еспорт

Компанията-майка на Dignitas ще придобие мажоритарен дял в Clutch Gaming

Harris Blitzer Sports & Entertainment е компанията, която притежава еспорт организацията Dignitas, както и NBA отбора Philadelphia 76ers.

Стойността на сделката е 20 милиона долара, като настоящия собственик на LCS отбора Clutch Gaming е NBA отбора Huston Rockets, който се е съгласил да продаде своя мажоритарен дял на Harris Blitzer Sports & Entertainment, съобщават източници на ESPN.

Когато тази сделка бъде извършена, Clutch Gaming отборът ще бъде преименуван на Dignitas, което се очаква да се случи преди началото на World Championship 2019 по League of Legends в Париж, Франция. Това ще бележи завръщането на 16-годишната еспорт организация към професионалната сцена на League of Legends. През октомври 2017-та организацията Dignitas не беше приета да участва в LCS, което сега означава, че след извършването на тази сделка, Dignitas буквално ще бъде част от LCS.

От въвеждането на франчайзинг модела в LCS през 2017-та, Clutch Gaming ще се превърне в първия LCS отбор, който е продал мажоритарен дял.


Clutch Gaming по време на NA LCS Spring 2018, снимка от Riot Games

Само още два други отбора са в процес на получаване на значителен капитал в замяна на продажбата на мажоритарен дял. Според източници на ESPN тези два отбора ще бъдат OpTic Gaming и Echo Fox. Както писахме преди няколко месеца, компанията Texas Esports, която притежава мажоритален дял в Infinite Esports & Entertainment, се стремеше да продаде своя дял за поне 150 милиона долара.

Infinite Esports & Entertainment притежава популярните организации OpTic Gaming и Obey Alliance, LCS франчайзът OpTic LoL и Overwatch League франчайзът Houston Outlaws.

Houston Rockets - настоящият собственик на Clutch Gaming, ще получи следното от сделката:

  • 12.5 милиона долара в кеш чрез няколко транзакции;
  • 31.8% дял в новия Dignitas франчайз;
  • 7.5 милиона долара, за да финансира дейностите на отбора в периода 2019-2021;
  • 1.5 милиона долара, с които ще платят дълга си към Riot Games за закупуването на слот в NA LCS.

 Michael Prindiville - главен изпълнителен директор на Dignitas, коментира сделката:

Съвместната история на League of Legends и Dignitas определено е нещо значително и за мен тя е свързана преди всичко със северноамериканския LCS. Това ще бъде нашият фокус. Това е историята, която вече е написана и това ще бъде разказ, който искаме да разказваме в бъдеще за това как се завърнахме. Това е нашата амбиция и мисля, че можем да я реализираме.

 

Източници: ESPN и VP Esports

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар