Компанията-собственик на Team Liquid получи 21.5 милиона долара финансиране
Еспорт

Компанията-собственик на Team Liquid получи 21.5 милиона долара финансиране

Инвеститорите обаче не са упоменати в документите.

aXiomatic Gaming предстои да получи още 21.5 милиона долара финансиране според документ в SEC. В документа обаче не се упоменава кои са инвеститорите, от които ще дойде тази колосална сума пари. Компанията притежава организацията Team Liquid, която също така е закупила слот за участие в LCS по League of Legends.

aXiomatic Gaming не за първи път привлича такива колосални суми към себе си. В края на 2018-та година Майкъл Джордан също инвестира в компанията, като с това компанията успя да вземе сумата от 26 милиона долара.

Майкъл Джордан е личност, позната на всички нас, по един или друг канал. Освен че е основател на знаменитата линия маратонки на Nike Jordan, той е и успял спортист и легенда на NBA. В тринайсетте сезона, прекарани в Chicago Bulls, той печели шампионската NBA титла 6 пъти и признат като един от най-великите баскетболисти в историята на спорта.

Новите инвеститори, които и да са те, ще се присъединят към инвестиционната група, в която вече присъстват Майкъл Джордан, Jeff Vinik (който е собственик на Tampa Bay Lightning), Ted Leonsis (който е собственик на Washington Capitals) и Peter Guber (който е съсобственик на Golden State Warriors) и други доста известни бизнесмени.

Организацията Team Liquid е разгърната в множество еспорт дисциплини, където също така се представя много добре. Част от игрите, в които Liquid има отбори на топ ниво, са CS:GO, Dota 2, League of Legends, PUBG, Fortnite, Hearthstone и други.

CS:GO отборът им е един от най-добрите в света, като в този момент той се нарежда на второ място в световната класация на HLTV, след датчаните от Astralis. Може да се каже, че в последно време на най-големите турнири по CS:GO Team Liquid завършват все на второ място, падайки на финал обикновено от Astralis. Тази тенденция ги е сковала още в средата на 2018-та година, когато губят финала на сезон седми на ESL Pro League, след което губят финала и на осми сезон по-късно през годината, отново от Astralis. Тук пропускам другите турнири, в които са участвали в периода между седми и осми сезон на EPL. За никого не е изненада, че Astralis са просто непобедими вече в продължение на една година (наскоро направиха една година, от както доминират CS:GO сцената).

В League of Legends отбора им също се справя доста добре. За разлика от CS:GO, то тук отборът им е печелил пролетния и летния NA LCS през 2018-та, както и наскоро спечели пролетното издание на LCS за тази година. Сега можем да наблюдаваме момчетата в play-in фазата на Mid-Season Invitational 2019.


Team Liquid вдигат трофея на The International 2017 по Dota 2

В Dota 2 отбора им в последно време не се представя много блестящо, но можем да останем с прекрасния спомен от 2017-та, когато Team Liquid заедно с българина Иван "MinD_ContRoL" Иванов вдигнаха трофея на The International 7. Моментът, в който за първи път българин е част от победата в толкова голям турнир, какъвто е The International по Dota 2. За онези, които не знаят какво е TI - това е като Световното по футбол, но в рамките на играта Dota 2.

Що се касае до сумата от новата инвестиция, все още няма информация по какъв начин ще бъде използвана тя, но като се има предвид колко много отбори имат Team Liquid, е ясно, че всичко това струва доста скъпо и трябва да се поддържа добре.

Team Liquid са едни от водещите в сферата. Намират се на трето място в класацията на Forbes за най-ценни еспорт организации за 2018-та, след Cloud9 и Team SoloMid.

Свързани страници

Виж всички
Dota 2
Team Liquid спечели MDL Macau 2019
Еспорт
Team Liquid в партньорство с Twitch
Еспорт
Team Liquid в партньорство с Honda
Еспорт
Team Liquid в партньорство с MMA стартъп

Няма коментари

Напиши коментар