Konami ще създаде еспорт център в сърцето на Токио
Еспорт

Konami ще създаде еспорт център в сърцето на Токио

Японската еспорт сцена едва започва да се разгръща, а издателят на игри Konami решава да изгради огромен център за електронни спортове в Гинза - най-големия търговски квартал на Токио.

Японският издател Konami, познат сред геймърите със заглавия като Pro Evolution Soccer и Metal Gear игровата поредица, планира да изгради нова база за електронни спортове в Токио, която ще бъде наречена Esports Ginza Studio.

Новата сграда ще включва зала за електронни спортове, магазини, в които ще се продава гейминг периферия, офиси и дори специална класна стая за еспорт занятия.

Сградата, която ще бъде цели 12 етажа, ще се намира в квартал Гинза в Токио, който се води за най-големия търговски район в града, ще бъде оборудвана с най-новата техника за продукция, включително най-съвременните звукови, видео, осветителни и комуникационни системи.

Konami има за цел строителството на сградата да бъде завършено до края на тази година, точно навреме за Олимпийските игри в Токио през 2020 година.


Концепция на Konami за това как ще изглежда сградата

Kimihiko Higashio - президент на Konami, коментира:

Хората, които участват в електронните спортове, в бъдеще ще стоят рамо до рамо с тези, които участват в реалните спортове като футбол или дори в даден момент ще ги надминават. В сравнение с пионерите в електронните спортове Америка и Европа, Япония все още има дълъг път да извърви. Въпреки това, гледайки от друг ъгъл, това означава, че Япония има много да израства. Искам да покажа на света, оттук в Гинза, че привлекателността на електронните спортове по нищо не отстъпва на традиционните спортове.

Япония продължава да увеличава инвестициите си в електронните спортове след успеха на "Japan vs. Asia's finest" Challenge Cup през януари тази година. Това беше събитие на Konami, в което имаше турнири както по играта им Pro Evolution Soccer 2019, така и по игри на други разработчици, включително Counter-Strike: Global Offensive, Street Fighter V и Tekken 7.

Проектът Esports Ginza Studio изглежда е сериозен преход към организирането на турнири, както и намирането на допълнителни източници на доходи. Нека не забравяме, че Олимпийските игри в Токио през 2020 г. чукват на вратата и ако Гинза дотогава има създадено студио за електронни спортове, то може да привлече огромна аудитория от посетители. От Konami си дават амбициозен краен срок - предполага се, че зградата трябва да бъде завършена в края на ноември 2019 г. Ако успеят, Токио ще получи първия си голям еспорт център, точно навреме за Олимпиадата.

Няма коментари

Напиши коментар
Tags