Lim
Еспорт

Lim "BoxeR" Yo Hwan беше приветстван в Esports Hall of Fame

Един от най-емблематичните StarCraft играчи е най-новият член на Esports Hall of Fame!

Във време, в което състезателният гейминг далеч не беше световен феномен, какъвто е днес, един играч се издигна до най-високите редици на StarCraft сцената. Това е корейският Terran играч Lim "BoxeR" Yo Hwan!

Той се превърна в един от най-популярните професионалисти заради своята креативност, иновативни стратегии и най-доброто микро управление. Със своите безумни умения, той превърна расата Terran от най-слабата фракция в избор на победител, революционизирайки начина, по който се играе и изобретявайки стратегии, които се използват и до ден днешен.

BoxeR доминираше сцената години наред, спечелвайки две издания на World Cyber Games (през 2001-ва и 2002-ра), Starleague шампионати, както и KPGA 1st Tour, и също така превърна SK Telecom T1 в един от най-успешните отбори в играта.

Дори и след като бива извикан на служба от корейските военновъздушни сили, страстта му към играта не спира. Интересното е, че докато е на служба, през 2006-та той успява да сформира първия военен корейски еспорт отбор заедно с други професионални играчи. Отбор, който е кръстен Airforce Challenge E-sports (ACE).

След като службата му приключи, той продължи кариерата си, оформяйки сцената на StarCraft още повече като играч и треньор на SK Telecom T1. Той премина от Brood War към StarCraft II, отново като основател на успешен отбор, наречен SlayerS. С организацията  успя да спечели два пъти престижния турнир Global StarCraft II Team League през 2011-та и завърши втори в изданието през 2012-та.

Въпреки това, феновете на RTS жанра ще го запомнят най-вече с неговото господство по време на формирането на професионалната StarCraft сцена. Това го прави перфектният избор да стане първият StarCraft играч, въведен в Еспорт залата на славата.

Преди няколко месеца писахме за влизането на легендарният FPS шампион Johnathan "Fatal1ty" Wendel, който е първият професионален играч, като е бил шампион общо 12 пъти, а сега е посланик както и основател на марката за хардуер и периферия Fatal1ty, която е доста известна в световен мащаб. Повече за него може да научите от тази статия.

Друг играч, който беше приветстван в Еспорт залата на славата, е един от най-великите играчи на League of Legends, а именно Lee "Faker" Sang-hyeok. Има много велики играчи и шампиони в историята на League of Legends, но никой не е бил толкова доминиращ в тяхната позиция или в играта колкото него и като такъв той е смятан за едно от редките имена, което е заслужило широко признание в света на електронните спортове. Повече за Faker може да научите от тази статия.

 

Източник: ESL

Няма коментари

Напиши коментар