Mercedes-Benz и FC Köln закупиха дялове в SK Gaming
Еспорт

Mercedes-Benz и FC Köln закупиха дялове в SK Gaming

Големият автомобилен производител Mercedes-Benz и най-големият футболен клуб от град Кьолн закупиха дялове в еспорт организацията SK Gaming.

ESforce постигна споразумение за продажба на 67% от дяловете си в немската организация SK Gaming с FC Köln и Daimler AG (Mercedes-Benz).

ESforce придоби дял от SK Gaming през септември 2016 г., а отборът наскоро продължи участието си в League of Legends като стана един от новите отбори, които се присъединиха към League of Legends European Championship (LEC). Тази стъпка, несъмнено направи организацията по-привлекателна за инвеститорите. ESforce заяви, че тази продажба ще им позволи да се съсредоточат върху другата си организация Virtus.pro.

В изявление ESforce заяви:

Радваме се, че сме сключили сделка с Daimler AG и FC Köln. Такава голяма сделка за придобиване в пазара на електронните спортове е демонстрация не само на искрената мотивация на нашите партньори да допринесат за развитието на тази индустрия, но и за забележителното представяне на SK Gaming през годините, което направи тази организация една от най-добре познатите и обичани от еспорт феновете по целия свят.

Като водещ еспорт холдинг и един от ключовите играчи на пазара, ние се стремим да вървим в крак с развитието на световната еспорт индустрия и да действаме в съответствие с всички международни правила, сред които и тези на World Esports Association. Заедно с други световни организации ще продължим да подкрепяме електронните спортове, както и да се придържаме към най-високите международни стандарти.

FC Köln има съществуващо партньорство със SK Gaming, което започна в началото на 2018 година.

Mercedes-Benz не е непознато име в еспорт средите. Първият им сблъсък с електронните спортове се случва през 2017-та с ESL - сделка, която двете страни удължиха през октомври 2018-та. Повече за това може да прочетете в следната статия. Те също така подписаха споразумение с китайския League of Legends отбор Royal Never Give Up (RNG) и създадоха собствен отбор, който играе във F1 Esports Series.

Mercedes-Benz е спонсор на спортни събития от всякакъв вид с дълбок опит в конвенционалните спортове и се стреми да стане още по-неразделна част не само за SK Gaming като организация, но и за еспорт обществото като цяло.

 

Източник: SK Gaming

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар