Мейърс Леонард инвестира във FaZe Clan
Еспорт

Мейърс Леонард инвестира във FaZe Clan

Северноамериканската еспорт организация FaZe Clan получи инвестиция от професионалния баскетболен играч Мейърс Леонард.

Мейърс Леонард в момента се състезава за NBA в Портланд Трейл Блейзърс и в един от мачовете си по-рано през април демонстрира маратонки, брандирани с логото на FaZe Clan.

NBA звездата е проявил интерес към еспорт организацията, след като е гледал как Turner "Tfue" Tenney, Brendan "Jaomock" O'Brien и Dennis "Cloakzy" Lepore играят Fortnite. В коментар в reddit той казва, че планира да участва в създаването на съдържание за FaZe Clan по-късно тази година.

Инвестицията е обявена чрез LinkedIn лично от NBA звездата. В публикацията там той казва следното:

С голямо удоволствие и вълнение официално обявявам инвестицията си във FaZe Clan! Всеки, който ме познава, знае, че съм истински запален геймър. FaZe Clan е еспорт организацията с най-много последователи в социалните мрежи и аудиторията им е дори по-голяма от цялата Overwatch League. Организацията FaZe е завладяла гейминг света, помагайки на някои от най-големите играчи и създатели на съдържанието на нашето време.

Не мога да инвестирам в нещо, освен ако не съм невероятно страстен и вярвам, че мога наистина да повлияя на бизнеса. Тази инвестиция във FaZe Clan не само изразява вярата ми в организацията, но и вярата ми в дългосрочния потенциал на гейминга и електронните спортове.

Силни думи от Мейърс Леонард!

Преди един месец писахме за партньорството между автомобилният производител Nissan и FaZe Clan и OpTic Gaming, с което Nissan ще присъства като спонсор върху фланелките на OpTic Gaming и FaZe Clan, а членовете на отборите им имат достъп до автомобилите им, които ще се използват също и за брандирано съдържание в социалните платформи.

По-рано този месец пък FaZe Clan добави към своя списък с партньори и гейминг дивизията на HTC.

Що се касае до Мейърс Леонард, хубаво е да се види нов играч в еспорт индустрията, а още по-хубавото е, че той всъщност идва от традиционните спортове, което изразява признателност и скъсява дистанцията между традиционните и електронните спортове.

FaZe Clan има отбори по следните еспорт дисциплини: Fortnite, Call of Duty, Counter-Strike: Global Offensive, FIFA, Rainbow Six Siege и PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG).

 

Източник: LinkedIn

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар