Mineski с 2 милиона долара инвестиция в индонезийската еспорт сцена
Еспорт

Mineski с 2 милиона долара инвестиция в индонезийската еспорт сцена

Mineski - една от най-големите организации в региона Югоизточна Азия, е подготвила инвестиция от 2 милиона долара за 2019 г.

Филипинската еспорт организация Mineski е най-известна със своите Dota 2 и League of Legends отбори. Организацията планира да разшири обхвата на своите дейности с ангажимент от 2 милиона долара, които ще вложи в електронните спортове.

През 2019 г. индонезийски клон на Mineski Events Team (MET) ще се стреми да развие пазара на региона с конкуренция, инфраструктура и възможности за подкрепа на общността. Понастоящем Mineski има три бизнес звена, сред които Mineski Infinity (повече от 150 компютърни клуба в региона), Mineski Events Team (голям организатор на еспорт събития в Азия) и Mineski Professional Team (еспорт отборите на Mineski).

Крачката към Индонезия идва след като страната е класирана на второ място по големина на гейминг пазар в Югоизточна Азия според изданието Newzoo през 2017 г. с 43.7 милиона активни геймъри. Според официалното прессъобщение Mineski се стреми да извлече печалба от 879.7 милиона долара тази година.

Индонезийският мениджър Agustian Hwang на Mineski каза:

Планираме да инвестираме агресивно през следващите няколко години, за да насърчим растежа на индустрията на електронните спортове в страната, така че да можем да настигнем водещите страни в бранша. Въоръжени с познания и опит, които имаме след като сме в индустрията в продължение на 14 години, сме оптимисти за това, че можем да издигнем електронните спортове в Индонезия.

Сред събитията, които Mineski Events Team планира да донесе в региона през следващата година, са Garuda Garuda Cup, Indonesia Professional Gaming League и Jakarta Masters, което представлява разширяване на ангажимента на MET към Dota 2. Той включва домакинството на Manila Masters във Филипините.

Като част от ангажимента на Mineski към страната си, организацията работи и с интернет доставчика Telkomsel, компанията за електронна търговия tokopedia и транспортната компания Go-Jek.

Auliya Ilman Fadli и Telkomsel казаха:

Понастоящем клиентската база на Telkomsel, която допринася с най-високи приходи от други цифрови услуги, идва от гейминг сегмента, който достига 34%, като всеки месец до 60 милиона клиенти играят мобилни игри. Понастоящем пазарният дял на Telkomsel в гейминг индустрията в Индонезия достига повече от 22%. Ние сме много доволни от изграждането на партньорство с Mineski в Индонезия, чиято визия е в съответствие с Telkomsel за подкрепа и напредък на гейминг индустрията в страната, или специално в съответствие с нашия ангажимент за изграждане на дигитален начин на живот, забавление и екосистема за хората в Индонезия.

Инвестицията на Mineski в Югоизточна Азия следва скорошни инвестиции в региона. През ноември изпълнителният директор на Razer Min-Liang Tan съчета бюджетния ангажимент на правителството на Малайзия с бюджет от 2.4 милиона долара за развитието на еспорт индустрията.

 

Източник: EsportsObserver

Няма коментари

Напиши коментар