Nissan в партньорство с OpTic Gaming и FaZe Clan
Еспорт

Nissan в партньорство с OpTic Gaming и FaZe Clan

Автомобилният гигант Nissan навлиза за първи път в сферата на електронните спортове чрез партньорство с две северноамерикански еспорт организации - OpTic Gaming и FaZe Clan.

Nissan ще присъства като спонсор върху фланелките на OpTic Gaming и FaZe Clan, а членовете на отборите им ще имат достъп до автомобилите им, които ще се използват също и за брандирано съдържание в социалните платформи.

Robert Cross - директор "Медия и активации" в Nissan North America, коментира партньорството:

За всяка компания, която се опитва да достигне до хората от генерация Z, стрийминга и електронните спортове са огромна възможност. Вярваме, че това партньорство представя нов подход в представянето ни и свързването с милиони фенове чрез любимите им геймъри.

FaZe Clan добави Nissan към своя списък с партньори, което означава, че автомобилният гигант вече е измежду G FUEL, SCUF Gaming и SteelSeries, които също са партньори на еспорт организацията. FaZe Clan има отбори по следните еспорт дисциплини: Fortnite, Call of Duty, Counter-Strike: Global Offensive, FIFA, Rainbow Six Siege и PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG).

Lee Trink - главен изпълнителен директор на FaZe Clan, също остави своя коментар:

Развълнувани сме, че имаме иновативна автомобилна компания като Nissan като спонсор и партньор на нашата марка. Очакваме с нетърпение да създадем убедително съдържание относно тази вълнуваща професионална връзка помежду ни.

От друга страна OpTic Gaming пък вече си партнира с Turtle Beach, Mountain Dew AMP Game Fuel, SCUF Gaming и DXRacer. Организацията разполага с отбори в следните еспорт дисциплини: Call of Duty, Counter-Strike: Global Offensive, Gears of War, Overwatch League и League of Legends.

Ryan "OpTicJ" Musselman - президент на OpTic Gaming, добави:

За нас в OpTic Gaming е чест да въведем Nissan в електронните спортове. Nissan е иновативна компания от 30-те години на миналия век и вярваме, че ангажирането на нашата добре запозната с технологиите фен база ще помогне на Nissan да продължи да подобрява живота на собствениците на автомобили чрез уникалния им подход за интеграция на технологиите.

Nissan е един от многото автомобилни производители, които правят стъпка напред в сферата на електронните спортове. Само за последния месец видяхме още четири нови партньорства - Origen и Audi (статия за това), Mercedes-Benz закупи дял от SK Gaming (статия за това), Honda и Team Liquid (статия за това), спонсорство между BMW и северноамериканската организация Cloud9 (статия за това) и дори Kia спонсорираха пролетния сезон на League of Legends European Championship (LEC).

Източник: Esports Insider

Свързани страници

Виж всички
Еспорт
Cloud9 в партньорство с BMW
Еспорт
Team Liquid в партньорство с Honda
Еспорт
Origen в партньорство с Audi

Няма коментари

Напиши коментар