Nvidia е един от основателите на Esports Stadium Arlington
Еспорт

Nvidia е един от основателите на Esports Stadium Arlington

Nvidia е официален партньор за Esports Stadium Arlington, както и един от основателите на проекта.

Esports Stadium Arlington е най-голямото съоръжение за еспорт събития в Северна Америка.

Откриването на Esports Stadium Arlington е на път да се случи. На 24 ноември Арлингтън, Тексас ще е домакин на ECS Season 6 Finals. Най-добрите Counter-Strike: Global Offensive отбори ще се борят за част от голямата награда - 750 000 долара.

На събитието ще се използват най-добрите графични карти, както и NVIDIA G-SYNC технологията, която ще бъде предоставена от Nvidia и техните 240Hz монитори.

Събитието ще се проведе от 22 до 25 ноември и ще включва награден фонд от $660 000 долара (и отделно още $90,000 за отборите, които не успеят да се класират за основното събитие), като за последните два дни ще бъде използвана най-голямата зала в Северна Америка, построена специално за провеждане на еспорт събития, заемаща цели 9 300 квадратни метра площ.

Jonathon Oudthone, президент на NGAGE Esports, каза:

Да започнем работа с Nvidia беше най-лесното решение в живота ми. След като Esports Stadium Arlington е най-голямото съоръжение за електронни спортове в Северна Америка, то ние трябва да покриваме определени изисквания. Да изберем най-доброто е основната ни цел, затова избрахме NVIDIA - нямаше как да се задоволим с хардуер, който да е нещо по-малко от най-доброто. Нямаме търпение да създадем основа върху която да градим заедно с NVIDIA.

Неотдавна Nvidia бяха наградени с приза "Esports hardware provider of the year" на 2018 Esports Awards. Компанията продължава да подкрепя еспорт събития и турнири по света, като предоставя едни от най-добрите графични карти на пазара.

Sam Mayo, еспортс мениджър в Nvidia, каза:

С NVIDIA GPU и 240hz G-SYNC монитори, Esports Stadium Arlington предоставя едно от най-добрите оборудвания в света в ръцете на професионалните играчи. Като най-голямото еспорт съоръжение, Esports Stadium Arlington ще бъде дълготрайна дестинация за еспорта и професионалните играчи за години напред.

Главният бизнес директор и съосновател на FACEIT Michele Attisani сподели мислите си за предстоящия сезон и избора на зала за финалите на събитието:

"Стремим се да направим шестия сезон на ECS най-добрият досега, затова трябваше да изберем просторна зала, в която да осъществим всички дейности и Esports Stadium Arlington е залата, която ни улеснява най-много в постигането на това. Не само, че това е най-голямата зала в САЩ, но и най-иновативната.", каза Attisani.

Както виждате еспортът се развива с пълна сила на глобално ниво, като според мен 2018 е преходна за България. Тепърва идва най-хубавото

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар