OverActive Media получи 22 милиона долара финансиране
Еспорт

OverActive Media получи 22 милиона долара финансиране

Базираната в Торонто, Канада организация OverActive Media получи финансиране на стойност от 22 милиона долара.

OverActive Media Group е собственик на северноамериканската организация Splyce и Overwatch League франчайза Toronto Defiant.

Текущите акционери са вложили повечето средства в групата, а новите инвеститори, които са помогнали да се достигне впечатляващата сума, все още не са разкрити.

През ноември 2018г. беше обявено, че организацията Splyce ще бъде придобита изцяло от OverActive Media, след първоначалната инвестиция в размер на 1.5 милиона долара, която беше направена в началото на миналата година. Повече за това може да прочетете в следната ни статия.

През юни 2018 компанията инвестира 1.5 милиона долара в организацията Splyce, а придобивайки я напълно, се превръща в четвъртата еспорт организация, имаща франчайз отбори в Overwatch и League of Legends, наред с Cloud9, OpTic Gaming и Misfits.

Chris Overholt - президент и главен изпълнителен директор на OverActive Media, натрупа значителен опит в света на традиционните спортове с 20-годишна кариера, която включва спирки с Miami Dolphins от NFL, Florida Panthers и Toronto Maple Leafs от NHL, Toronto Raptors от NBA и дори е част от Канадския олимпийски комитет.

Тези нови средства ще бъдат използвани за финализиране на придобиването на Splyce в рамките на следващите 30 дни и за финансиране на Toronto Defiant.

Chris Overholt каза:

Това е още едно ключово постижение в еволюцията на OverActive Media към една от най-големите платформи за собственост в електронните спортове. Ние сме благодарни за ентусиазирания отговор от страна на инвеститорите и партньорите по целия свят. Очакваме с нетърпение да продължим напред с нашата основна стратегия за франчайзинг и да свържем нашите вече силни общности от фенове с нашите играчи, спонсори и партньори.

През октомври 2018-та OverActive Media получи финансиране в размер на 21.5 милиона долара. През това време стана ясно, че средствата ще бъдат използвани за Overwatch League франчайза им, плащайки с тях оперативните разходи и таксата за участие в лигата.

Splyce е една от 10-те организации, избрани от Riot Games за дългосрочен партньор в LEC. Сумата за участие на Splyce в LEC е в размер на 8 милиона евро, тъй като отборът вече е бил част от EU LCS в предходния сезон, докато новодошлите отбори ще трябва да платят 10.5 милиона евро.

Splyce е изцяло притежавано дъщерно дружество на OverActive Media и ще носи основната отговорност за дейностите на отборите. Висшето ръководство и персонал на Splyce ще бъдат запазени заедно със съоснователите на Splyce Marty Strenczewilk и Vincent Garguilo, които се отчитат пред президента и главния изпълнителен директор Chris Overholt на OAM, който ще ръководи консолидираните дейности. Splyce ще запази седалището си в Рочестър, Ню Йорк, а главният офис на OverActive е в Торонто, Канада.

 

Източник: National Post

Свързани страници

Виж всички
Еспорт
Origen в партньорство с Audi
CS:GO
Splyce остава без CS:GO отбор

Няма коментари

Напиши коментар