OverActive Media придоби изцяло организацията Splyce
Еспорт

OverActive Media придоби изцяло организацията Splyce

Splyce е основана през 2015-та и е дом на отбори от топ ниво на множество еспорт дисциплини по целия свят.

От началото си досега организацията е стопанисвала отбори по League of Legends, Call of Duty, Rocket League, StarCraft II, Halo, SMITE и Paladins, като отборите им бележат големи успехи. Миналата неделя SMITE отборът им спечели SMITE World Championship 2019, побеждавайки във финала състава на Team RivaL, където играе и българин в лицето на Александър "iceicebaby" Захариев, а през април Halo отборът им спечели Halo World Championship 2018 срещу TOX Gaming.

OverActive Media (OAM) е еспорт организация, която по-рано този месец разкри своя отбор Toronto Defiant, който ще вземе участие в следващия сезон на Overwatch League. Повече за Toronto Defiant сме писали в тази статия.

През юни компанията инвестира 1.5 милиона долара в организацията Splyce, а сега я придобива напълно, с което OAM се превръща в четвъртата еспорт организация, имаща франчайз отбори в Overwatch и League of Legends, наред с Cloud9, OpTic Gaming и Misfits.

Президентът и главният изпълнителен директор на OverActive Media Chris Overholt натрупа значителен опит в света на традиционните спортове с 20-годишна кариера, която включва спирки с Miami Dolphins от NFL, Florida Panthers и Toronto Maple Leafs от NHL, Toronto Raptors от NBA и дори е част от Канадския олимпийски комитет. Той коментира следното:

"Днес е един много важен ден за нашите две организации, тъй като заедно, ние се превръщаме в една от най-динамичните и влиятелни еспорт организации в света. Смятаме, че тази стъпка дава на бизнеса ни обхват и мащ, които ни позволяват да развиваме нашата дейност на световно равнище."


Отборът на Splyce, печелейки SMITE World Championship 2019

Главният изпълнителен директор Marty Strenczewilk на Splyce коментира:

"Електронните спортове се разрастват до следващото ниво на глобален и устойчив бизнес и ще изисква експертиза от разнообразен фон на професионалисти в областта на развлеченията. OverActive изгражда организация от световна класа с персонал от света на традиционните спортове, който ще допълни перфектно Splyce. Ние сме развълнувани да смесим нашите силни страни в една единна водеща еспорт организация."

Splyce ще стане изцяло притежавано дъщерно дружество на OverActive Media и ще носи основната отговорност за дейностите на отборите. Висшето ръководство и персонал на Splyce ще бъдат запазени заедно със съоснователите на Splyce Marty Strenczewilk и Vincent Garguilo, които се отчитат пред президента и главния изпълнителен директор Chris Overholt на OAM, който ще ръководи консолидираните дейности. Splyce ще запази седалището си в Рочестър, Ню Йорк, а главният офис на OverActive е в Торонто, Канада.

 

Източник: Splyce

Свързани страници

Виж всички
Еспорт
Какво става с H1Z1 Pro League?
Artifact
Интервю с Момчил "MorGalad" Киряков
League of Legends
League of Legends комикси от Marvel

Няма коментари

Напиши коментар