Първият еспорт клуб, който дава сертификат за спортисти
Еспорт

Първият еспорт клуб, който дава сертификат за спортисти

Играчите, които се състезават за Newbee, вече официално ще се наричат спортисти в Китай.

Newbee Esports Club обяви, че техните играчи са получили сертификати за спортисти в Шанхай, Китай. Преди професионалните еспорт състезатели не бяха възприемани официално като спортисти поради причината, че те не се състезават в традиционен спорт, но това вече няма да бъде така.

През ноември 2018-та Shanghai Esports Association публикува предложение за въвеждане на условия за регистрация на еспорт атлети в Шанхай, за да се регулира и разработи локалната еспорт индустрия. С помощта на сертификат, който играча получава, той ще може да бъде избиран да представлява Шанхай на национални състезания, както и на международни такива.

Играчите на Newbee Esports Club са първите, които ще получат такъв сертификат. От клуба коментират:

Сертификатът помага на китайските еспорт играчи да открият своя собствена стойност и техните родители са по-уверени да подкрепят избраната от децата си кариера. Искаме планът за развитие на нашата индустрия да става все по-добър и по-добър.

Едно от най-положителните неща, които ще последват от това, ще бъде промяната на манталитета не само на медиите, но и на спортните органи в Азия и света. Електронните спортове навлизат във форума Southeast Asian Games още тази година, но все още не са достатъчно близо до това да станат част и от Олимпийските игри.


Invictus Gaming спечелиха World Championship 2018 по League of Legends

Qinqin Zhu - вицепрезидент на Shanghai Esports Association, също коментира:

Сертифицирането на професионални еспорт играчи е необходимо за осъществяване на развитие и укрепване на електронните спортове, а също така е и жизненоважна мярка за правителството да стандартизира организации, които да издават сертификати.

Особено важно за индустрията е изграждането на цялостна екосистема, която да признава професионалните геймъри за истински спортисти. Това значително ще повиши общественото съзнание за приемане на електронните спортове и ще проправи път към Олимпийските игри и други спортни събития.

През декември 2017-та година Шанхайското общинско народно правителство ясно заяви, че ще ускори изграждането на глобалния капитал на еспорт индустрията. Поредица от политики насърчават инвеститорите и практикуващите да изграждат зали, да развиват еспорт стриймове, да подкрепят международни събития и да моделират цялостната екосистема.

В момента Шанхай е най-развитият регион в китайската еспорт индустрия, а въвеждането на сертифициране на професионални играчи ни показва, че Шанхай усилено развива еспорт индустрията и я праща към следващото ниво с един по-стандартизиран подход.

 

Източник: Esports Insider

Няма коментари

Напиши коментар