PEAK6 Investments придобива Evil Geniuses
Еспорт

PEAK6 Investments придобива Evil Geniuses

Северноамериканската еспорт организация Evil Geniuses вече има нови собственици.

Новият собственик на Evil Geniuses е базираната в Чикаго инвестиционна фирма PEAK6 Investments.

Като част от придобиването, Nicole LaPointe Jameson ще заеме позицията на главен изпълнителен директор в организацията. Преди това тя е работила в стратегическия отдел на PEAK6 Investments. Phillip Aram, който е главен оперативен директор, ще запази своята позиция в EG, като ще се съсредоточи върху нивото и представянето на отборите в организацията. Двамата с Nicole ще вземат участие в сесия с въпроси и отговори (A.M.A. - ask me anything), посветена на Evil Geniuses, за да отговорят на въпроси относно придобиването, така че ако имате някакви въпроси към тях, ще можете да ги отправите в официалния reddit форум на организацията - /r/EvilGeniuses.

В официалния сайт на организацията е написано следното становище:

След отдаването на контрол на играчите от страна на Twitch през 2016 г., нашият екип, оглавяван от главният оперативен директор Fillip Aram, работи неуморно, за да поддържа наследството на върхови постижения и доверие, които сме изградили в продължение на години на професионалната еспорт сцена. Ние вярваме, че PEAK6 споделя тези ценности и е правилният партньор за поддържането им.

Jenny Just - съосновател на PEAK6 Investments, също остави коментар в техния сайт:

Ние отдавна сме инвеститори в традиционните спортове и сме развълнувани да влезем в състезателната гейминг общност по такъв впечатляващ начин. Наблюдавайки как еспорт индустрията расте и се развива, ние ще се придържаме към визията на Evil Geniuses за създаване на значими и иновативни преживявания за феновете и еспорт атлетите. Този съюз усилва нашата мисия да водим с неумолима съревнователност и желание да прегърнем днешния потребител чрез технологиите.

Популярната стрийм платформа Twitch придоби Good Game Agency през 2014 година. Тогава GGA притежаваше две еспорт организации - Evil Geniuses и Alliance, като така Twitch придоби контрол върху тях. В края на 2016 година обаче от Twitch дадоха контрол на играчите в двете еспорт организации, така че те да ги управляват и развиват вместо тях.

По-рано този месец Evil Geniuses обяви подновяване на партньорството си с популярната марка периферия Razer, с което двете компании възстановиха своята връзка, която имаха от 2013 до 2015 година.

Еспорт организацията Evil Geniuses в момента разполага с отбори на следните еспорт дисциплини - Dota 2, Rainbow Six Siege, Fortnite, Call of Duty и Rocket League, като официалните й спонсори в момента са Razer, Monster Energy и Xfinity. Според изявление от PEAK6, Nicole Jameson ще работи върху това да подсигури още партньорства за организацията.

 

Източник: Evil Geniuses

Няма коментари

Напиши коментар