PGL в партньорство с Make TV
Еспорт

PGL в партньорство с Make TV

Make TV си заплюват още един голям еспорт организатор, на когото да помогнат с продукцията.

В последните няколко години PGL е един от водещите организатори на еспорт събития. PGL е румънска продуцентска компания, която има множество осъществени събития зад гърба си. Румънците са отговорни за много Minor-и и Major-и по Dota 2, също така имат опит с продуцирането на събития и на други игри, като например CS:GO, PUBG, FIFA и други игри.

Най-значимият придобит опит за тях в случая са именно последните три години, в които PGL отговарят за продукцията на трите поредни The International издания (от 2016-та до 2018-та). За тях тази година ще бъде четвърта поред.

От другата страна виждаме Make TV - едно от най-големите имена в стрийминг услугите, което ще си партнира с PGL, за да упражни своите компетенции в предстоящите им еспорт събития.

Make TV си партнира с лидери в новините, електронните спортове, традиционните спортове и забавленията, като например Electronic Sports League, MLBAM, Fox Sports Brasil, NBC Universal и Viacom.

Make TV ще използва своята облачна Playout услуга, за да пуска записи от турнирите, за които PGL осъществяват продукцията, в Twitch канала им. Услугата също така има и възможност в самия запис да бъде заложена рекламна пауза.

Silviu Stroie - главен изпълнителен директор на PGL, коментира новото партньорство:

Независимо дали сте фенове, които се връщат за драматичните моменти или сте просто запалените геймъри, които се опитват да проучат стратегията на професионалистите, е вярно едно - че много хора са носталгични за минали моменти. Make.TV позволява на феновете ни да преживеят тези моменти, като ни позволяват да излъчваме архивни записи през всяка платформа, като в същото време ни дава възможност да отворим нови модели на приходи чрез рекламиране на различни платформи.

Playout услугата на Make TV ще позволи на PGL да пускат реклами в своите архивни записи, социални мрежи и други места. Това ни навежда на една мисъл и тя е, че PGL желаят да припечелят някой друг долар от превъртане на архивни записи на своите канали, в което няма нищо лошо. Същото нещо се прави от почти всеки голям организатор на еспорт събития, като Electronic Sports League, Beyond the Summit, StarLadder, DreamLeague и други.

Няма коментари

Напиши коментар
Tags