Puma удължава спонсорството си към Cloud9
Еспорт

Puma удължава спонсорството си към Cloud9

Новият договор ще бъде в сила за следващите няколко години.

Популярната компания за спортни обувки и облекла Puma е подписала нов договор за спонсорство с еспорт организацията Cloud9. Договорът ще важи в следващите няколко години, като през този период от време компанията ще разработва пълна колекция от облекло за всички отбори на Cloud9, с изключение на франчайза им в Overwatch League.

Точните условия не бяха оповестени, но стана ясно, че в това партньорство влизат общо осем страни. Предишната сключена сделка между Puma и Cloud9, която беше обявена през януари тази година, покриваше само League of Legends отбора в LCS.

Облеклото на Cloud9 ще бъде достъпно до септември на уебсайтовете на Puma и Cloud9, както и в магазина на Puma в Ню Йорк. Целта, според главният ръководител Matt Shaw на Puma, е да има официална линия облекло на Cloud9 в глобалните магазини на Puma до началото на лятото на 2020 година. Ето и какво казва той:

Това е голяма крачка в една нова посока и ние сме много развълнувани да я направим.


Отборът на Cloud9 по CS:GO на DreamHack Masters Dallas 2019, снимка от HLTV

Puma ще разработва и потребителски продукти за членовете на екипа на Cloud9, които ще се носят както по време на стрийм, така и извън "работно време", заявяви Matt Shaw.

Що се касае до League of Legends отбора на Cloud9, то сделката им с Puma е ограничена от партньорството между Riot Games и We Are Nations, които създават фланелки и цели екипи за отборите, които участват в LCS. Същата пречка изпитват и в Overwatch League, където Fanatics възпрепятстват франчайза им London Spitfire да използва продуктите, произведени от Puma. Логото на Puma може да бъде открито върху общото облекло на Cloud9, като чрез тази сделка Puma ще направи всички екипи Cloud9 така, че да се различават от тези на отбора от LCS.

Jordan Udko - ръководител на отдел Продажби в Cloud9, каза следното:

Cloud9 разчита на физическото присъствие, името на Puma и помощта им като цяло, за да успеят да се позиционират добре извън онлайн пространството.

Matt Shaw допълни, че електронните спортове помагат на Puma да се свърже и с по-младата демографска група, така че сделката помежду им носи голяма полза и за двете компании.

 

Източник: Esports Observer

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар
Tags