RFRSH Entertainment с още 10 милиона евро финансиране
Еспорт

RFRSH Entertainment с още 10 милиона евро финансиране

RFRSH Entertainment се появяват на бял свят преди две години, през декември 2016-та, и веднага успяват да си осигурят 4 милиона евро финансиране, с които да започнат своето приключение в света на електронните спортове.

Половин година по-късно, през юни 2017-та, RFRSH съобщават, че са получили още 7.2 милиона евро от инвеститорите Creandum, Mikko Kodisoja и Ilkka Paanane - основатели на SUPERCELL, както и бившия главен изпълнителен директор Tommy Ahlers на ZYB.

Едни от водещите инвеститори, от които идват въпросните 10 милиона евро сега, са вече познатите ни Creandum, като някои от другите са Sunstone и Danish Growth Fund.

Но сега сигурно се питате какво всъщност е RFRSH Entertainment? Това е частна компания, която притежава както отбори от различни дисциплини в света на електронните спортове, така и цели турнири. Компанията е със седалище в Копенхаген, Дания, като има офис и в Лондон, Великобритания.

RFRSH са собственици на два датски CS:GO отбора - Astralis и Heroic, както и на CS:GO турнир - BLAST Pro Series.


Снимка от HLTV

Според доклад на ESPN през октомври, Astralis бранда е приет за участие в European League of Legends Championship Series (EU LCS) за следващия сезон и ще бъде един от новите десет дългосрочни партньора на Riot Games. Тук ще направя едно малко уточнение - за навлизане на нови брандове в EU LCS, които все още не са там, те трябва да платят на Riot Games 10.5 милиона евро, така че ето къде ще отидат част парите от последната инвестиция в RFRSH Entertainment.

Също така, RFRSH разширяват своя турнирен CS:GO бранд BLAST Pro Series, като имат планове догодина да проведат турнира в три нови града - Сао Пауло, Мадрид и Маями. Досега бяхме свидетели на събития в Копенхаген, Дания и Истанбул, Турция, а до края на тази година очакваме и събитие в Лисабон, Португалия.

Главният изпълнителен директор и основател Nikolaj Nyholm на RFRSH Entertainment каза следното:

"Виждаме значителен потенциал в разработването на живи, дигитални и оригинални формати в света на електронните спортове, който ще привлича много по-широка аудитория от тази към днешна дата. В света на електронните спортове ние създаваме най-интересния турнир на живо и крайната ни цел е да превърнем BLAST Pro Series в мейнстрийм от нивото на събитията от световна класа NBA, UFC, футбол, също филми и онлайн забавления като цяло."

 

Източник: RFRSH

Свързани страници

Виж всички
CS:GO
ESL с турнир по CS:GO в Букурещ
Dota 2
Групите за Kuala Lumpur Major са готови
CS:GO
Byali беше освободен от Virtus.pro

Няма коментари

Напиши коментар