Rogue получи 10.8 милиона долара финансиране
Еспорт

Rogue получи 10.8 милиона долара финансиране

ReKTGlobal - компанията-майка на Rogue, събра 10.8 милиона долара от първи етап на финансиране.

Nick Gross - предприемач и музикант, ръководи етапа и предстои да се присъедини към борда на компанията. Преди това той е инвестирал в ReKTGlobal и е помогнал за създаването на програмата "Junior Rogue", която има за цел да помогне на децата да направят кариера в гейминга.

Други инвеститори, които участваха в етапа, включват Steve Aoki (който е съсобственик на Rogue преди придобиването от ReKTGlobal), членове на групата Imagine Dragons (които инвестираха неизвестна сума през май миналата година) и Larry Rudolph, заедно с други фигури от спорта и медиите.

Amish Shah - съосновател на ReKTGlobal, коментира финансирането:

Nick Gross и инвеститорите, избрани за този етап, носят невероятни познания и връзки в света на развлеченията, които ще помогнат на международния растеж на Rogue като професионална гейминг компания с еспорт суперзвезди, поддръжници на знаменитости и яростна фен база.

Средствата, които влязат в компанията, ще помогнат за покриване на разходите за присъединяването на Rogue в европейската League of Legends лига на Riot Games - LEC, за която както вече ви споделихме, че всеки нов франчайз трябва да заплати еднократна такса от 10.8 милиона долара за своето участие там. Rogue е един от 10-те дългосрочни партньори, които са били приети за участие.

Nick Ross също коментира:

Вярвахме във визията на съоснователите на ReKTGlobal от самото начало - Amish Shah и Dave Bialek. Чрез партньорството си с ReKTGlobal, фондацията Find Your Grind е в състояние да внесе еспорт часове в програмите на училищата в САЩ и да отпусне 450 000 долара годишни стипендии на учениците, които се интересуват от това да проучат електронните спортове като възможност за професия впоследствие.

Аз съм развълнуван относно тази индустрия и е вълнуващо за мен да участвам с ReKTGlobal на следващото ниво, като се присъединя към борда, внедрявайки програмите на Find Your Grind и Juniour Rogue в Европа и разширявайки Rogue марката по целия свят.

Организацията Rogue е основана през май 2016 година и е придобита от дружеството ReKTGlobal през януари 2018 година. Освен League of Legends отбор, организацията в момента се състезава също и в дисциплините Counter-Strike: Global Offensive, Rainbow Six Siege, Rocket League, FIFA и Fornite.

 

Източник: Esports Insider

Няма коментари

Напиши коментар