Съкращения в Splyce и Toronto Defiant
Еспорт

Съкращения в Splyce и Toronto Defiant

OverActive Media съкрати шестима души от организацията Splyce и Overwatch League отбора Toronto Defiant.

Служителите, които са били освободени от двете еспорт организации, са заемали позиции в отделите за реклама и маркетинг. Причината за съкращенията се крие в пълното придобиването на еспорт организацията Splyce от OverActive Media през ноември миналата година, след направена първоначална инвестиция в размер на 1.5 милиона долара по-рано през същата година (април месец).

От началото си досега организацията е стопанисвала отбори по League of Legends, Call of Duty, Rocket League, StarCraft II, Halo, SMITE и Paladins, като отборите им бележат големи успехи. През ноември миналата година SMITE отборът им спечели SMITE World Championship 2019, побеждавайки във финала състава на Team RivaL, където по това време играеше и българинът Александър "iceicebaby" Захариев, а няколко месеца по-рано - през април - Halo отборът им спечели Halo World Championship 2018 срещу TOX Gaming.

Paulo Senra - вицепрезидент по съдържание и комуникации в OverActive Media, коментира случилото се по този начин:

Искаме преди всичко да благодарим на нашите колеги за техния принос и упорита работа. За съжаление трябваше да вземем някои трудни решения, тъй като нашият бизнес пое нова посока и продължава да се превръща в една от водещите световни организации в сферата на електронните спортове.

Като част от организационното преструктуриране, уволнихме шестима души - всичко това в контекста на по-голяма ефективност в продажбите и маркетинга. Имаме план за оформяне на екип от точно 44-ма души. Очакваме да обявим някои ключови допълнения през следващите няколко дни и седмици.

OverActive Media е еспорт организация, която в края на миналата година разкри своя франчайз Toronto Defiant, който беше подготвен да вземе участие в последвалия сезон на Overwatch League. Тази седмица пък този франчайз се сдоби със свой собствен отбор, който ще се състезава в по-ниските нива на състезателната Overwatch сцена. Отборът се казва Montreal Rebellion и ще играе в Overwatch Contenders.

Новата организация Montreal Rebellion подписа с играчи от Канада, САЩ, Европа, Мексико и Бразилия. Както беше обявено преди дни, играчите и треньорите ще живеят заедно в Монреал, отбелязвайки, че това ще бъде първият базиран в Квебек еспорт отбор. Той ще служи и като тренировъчна база.

Освен това, започвайки от втория сезон на Overwatch Contenders по-късно тази година, отборът на Montreal Rebellion ще играе от Esports Central Arena в центъра на Монреал. Отборът ще играе онлайн мачовете си пред публика, като залата е с капацитет от 500 седящи места.

Няма коментари

Напиши коментар