Щатският университет в Охайо с еспорт програма
Еспорт

Щатският университет в Охайо с еспорт програма

Щатският университет в Охайо (Ohio State University) разработва нова всеобхватна програма с еспорт насоченост, която ще обхване пет от колежите на университета.

Учебният план ще включва бакалавърски и магистърски образователни степени, избираем курс по изучаване на продуцирането на еспорт съдържание и онлайн сертифицирани програми. Част от програмата се простира до медицинския център Wexner на университета, където бъдещите студенти ще изучават взаимоотношенията между мозъка, телата и поведението на електронните спортисти.

В съобщението се загатва, че в университета ще бъде изградена и зала за електронни спортове, в която ще се помещават отборите на университета и ще бъде на разположение на всички студенти. Университетът ще влезе в партньорство с Electronic Gaming Federation, която работи с колежи и гимназии, за да развива еспорт програмите им и да действа като орган за управление на гимназиалните и колегиалните лиги. Отборите от Щатския университет на Охайо ще станат първите членове на еспорт състезанията на Electronic Gaming Federation.

Докато други колежи и университети са включили еспорта като част от спортните си разделения, академичните и изследователските аспекти в новата програма на Щатския университет на Охайо ги отличава от тях. По-рано тази година Newhouse School of Public Communications на Сиракюзкия университет в Ню Йорк си партнира с Twitch, за да предложи курсове с фокус върху електронните спортове и медиите, като Becker College в Устър, Масачузетс ще стигне до степен, предлагаща диплома в Esports Management. Програмата на Щатския университет на Охайо е по-широка и предлага по-широк спектър от възможности за ученици.

 

Източник: The Ohio State University

Няма коментари

Напиши коментар