Sprout обяви партньорство с paysafecard
Еспорт

Sprout обяви партньорство с paysafecard

Германската еспорт организация Sprout обяви ново партньорство с услугата за плащания paysafecard.

За момента все още няма никаква информация относно детайлите на партньорството между двете компании, но в социалните мрежи на Sprout можем да забележим присъствието на paysafecard логото.

Миналата година paysafecard стана партньор на Electronic Sports League (ESL), като се превърна в глобална разплащателна платформа за тях. Тогава услугата на paysafecard беше интегрирана за първи път като начин на плащане в ESL Shop, ESEA и ESL Play, въпреки че тя съществува още от 2014-та година. През май 2016-та paysafecard подписа спонсорска сделка с испанската еспорт организация G2 Esports.

Част от останалите партньори на младата немска еспорт организация също са AMD, Trust Gaming, Noblechairs и CASEKING. Неотдавна (преди тази сделка) организацията си партнира и с Hörluchs, които са производители на монитори от Германия, които също така са в партньорски отношения и с друга немска еспорт организация - BIG.

За момента организацията разполага с отбор само в една единствена дисциплина - Counter-Strike: Global Offensive, който е съставен от изцяло локални играчи. Отборът се състезава в ESL Meisterschaft Spring 2019, а преди това е участвал и в международни турнири като StarSeries i-League Season 6.

Ставайки дума за ESL, най-голямата организация за електронни спортове в света наскоро получи инвестиция на стойност 100 милиона долара чрез подписване на 3-годишен договор с процесорния гигант Intel. Сделката помежду им засяга разширяване на ESL в азиатско-тихоокеанския регион, както и изпробване на "новите технологии по време на мащабни турнири". Във Великобритания пък Intel поднови своето спонсорство към ESL Premiership, за да покрие сезоните през тази година.

Интересно е да споменем, че Sprout бързо изгради солиден списък от партньори, но е трудно да се прецени тази последна сделка, без да знаем подробностите. Впечатляващо е да се види организация, която се състезава само в една игра и успява да сключи партньорски отношения с имена като paysafecard. Kато например има много други организации с по-малък брой партньори и повече отбори в различни дисциплини.

  • 76561198348667915
    76561198348667915
    Hörluchs произвеждат слушалки, не монитори.
показване на 1 от 1 Коментар