Team Envy получи инвестиция от 20 милиона долара
Еспорт

Team Envy получи инвестиция от 20 милиона долара

Базираната в Далас еспорт организация Team Envy получи инвестиция от 20 милиона долара.

Източникът на тази инвестиция в организацията не е разкрит, като единственото обяснение за ситуацията е, че тя идва от "група видни местни инвеститори и семейства от Тексас, както и набор от национални инвеститори". В резултат на това няма да има нови членове в борда на директорите, нито нови мениджъри.

Водещият инвеститор и член на борда Kenneth Hersh в Team Envy каза:

Неотдавнашният инвестиционен кръг е огромен вот на доверие в бъдещето на електронните спортове и потвърждава позицията на Envy Gaming като една от най-добрите организации в света.

Немската покер звезда Fedor Holz влезе в еспорт индустрията през декември 2017 г., когато инвестира в Team Envy и Dallas Fuel. Той направи неразкрита финансова инвестиция, но знаем, че има печалба от над 32 милиона долара.

През юни 2018 г. организацията посрещна Geoff Moore на поста Президент и Главен оперативен директор. С 25-годишен опит в спортния маркетинг, Moore по-рано е работел като Главен оперативен директор на Circuit of the Americas (COTA) и като Изпълнителен вицепрезидент по продажбите и маркетинга на Dallas Stars.

Организацията Team Envy има отбори в редица дисциплини, включително Call of Duty, Counter-Strike: Global Offensive, FIFA, Fortnite, PUBG, Paladins, Rocket League и Street Fighter. Тя също така притежава франчайз - Dallas Fuel, който участва в Overwatch League. Франчайзът се присъедини към лигата преди първия сезон заедно с 11 други инвеститори.

За новата 2019-та година това е първата голяма и важна инвестиция в сферата на електронните спортове.

През 2018 г. имаше редица значими инвестиции, като например - 100 Thieves получи 25 милиона долара от Drake, Team Vitality получи 20 милиона евро от Tej Kohli, компанията-майка aXiomatic на Team Liquid привлече 26 милиона долара от Майкъл Джордан и Cloud9 получи 50 милиона долара.

 

Източник: Esports Insider

Няма коментари

Напиши коментар