Team Liquid в партньорство с MMA стартъп
Еспорт

Team Liquid в партньорство с MMA стартъп

Team Liquid и организацията по смесени бойни изкуства Professional Fighters League ще си партнират в поредица от рекламни инициативи.

Team Liquid си партнира с Professional Fighters League (PFL) - организация за смесени бойни изкуства, известна преди като World Series of Fighting. Партньорството се изразява в това играчите на Team Liquid да присъстват на техни събития и да създават съдържание за популяризиране на PFL.

Основателят и главен изпълнителен директор Victor Goossens на Team Liquid каза:

В Team Liquid търсим иновативни партньорства, които ни позволяват да изследваме нови пространства. Влюбих се в MMA преди 15 години, когато бях професионален играч на Starcraft, живеещ в Сеул - виждам много от същите основни ценности между нашите организации с акцент върху забавлението, конкурентния спортен формат и спортистката култура на първо място. Това партньорство ще позволи на Team Liquid професионалистите и най-добрите спортисти на PFL да проучат различни начини за създаване на забавления и промоции за двете фен бази.

PFL се отличава най-вече с ребранда си през 2017 г. и значителното пренасочване на формата от серия към лига, завършващ с редовен сезон и плейофи. Сезонът на PFL 2018 се състои от 72 бойци в седем класа по тежест, които се състезават в седемседмичен редовен сезон през лятото, три плейофа през октомври и 10-милионен шампионат на 31 декември, което се излъчи на живо в Hulu Theatre в Madison Square Garden в Ню Йорк.

Част от маркетинговата стратегия на лигата включваше онлайн стрийминг на всяко събитие на NBCSports.com, в международен план чрез Facebook и промоционални партньорства като това с Team Liquid.

Donn Davis - съосновател и председател на PFL, заяви, че това партньорство "е друг пример за новаторство от страна на PFL", за да достигне до фенове от "нова ера".

Партньорството ще види няколко от топ играчите и стриймърите на Team Liquid като посланици на PFL. Тези посланици ще присъстват на PFL събития на живо и ще споделят опита си с техните последователи от социалните мрежи. Това партньорство ще започне веднага, като Victor Goossens и главният оперативен директор Майк Миланов на Team Liquid присъстваха на шампионата, провел се на 31-ви декември. Играчите на Team Liquid също участваха в промоционални дейности заедно с PFL атлети.

Традиционните спортове проявяват интерес към електронните спортове от няколко години, но бойните спортове като ММА само наскоро са предприели стъпки за навлизане в тази територия. World Wrestling Entertainment (WWE) и Riot Games си партнираха през октомври с поредица от гейминг събития.

 

Източник: Esports Observer

Свързани страници

Виж всички
Dota 2
Team Liquid спечели MegaFon Winter Clash
Еспорт
Майкъл Джордан инвестира в Team Liquid
CS:GO
CS:GO по време на празниците

Няма коментари

Напиши коментар