The Weeknd инвестира в OverActive Media
Еспорт

The Weeknd инвестира в OverActive Media

Компанията OverActive Media е собственик на еспорт организацията Splyce, както и Overwatch League франчайза Toronto Defiant.

Канадският изпълнител и носител на Грами Abel "The Weeknd" Tesfaye инвестира в компанията OverActive Media, като с това се превръща в глобален посланик на двете марки на компанията - League of Legends отбора Splyce и Overwatch League отбора Toronto Defiant.

The Weeknd ще работи с Toronto Defiant в насока "уникални съвместни дейности" през тазгодишния сезон на Overwatch League, макар че все още не е ясно какво точно се има предвид с това.

Chris Overholt - главен изпълнителен директор и президент на OverActive Media, коментира:

Изключително развълнувани сме да приветстваме световна суперзвезда като Abel Tesfaye в нашето семейство от инвеститори. Позицията му в музикалната индустрия ще предостави на нашите марки Toronto Defiant и Splyce възможност да достигнат до повече фенове и да привлекат нова аудитория.

След като миналата година OverActive Media изцяло придоби Splyce, компанията е направила редица интересни назначения в своя борд. Съвсем наскоро тя обяви назначаването на двама бивши военнослужещи от САЩ и специален оперативен персонал, които да дадат на играчите "умствено и състезателно предимство".

Abel "The Weeknd" Tesfaye също коментира:

Като голям фен на електронните спортове, аз съм много развълнуван да участвам в този проект. Очаквам с нетърпение да си сътрудничим с OverActive Media по уникален и новаторски начин.

В края на миналата година (октомври 2018) още един музикален изпълнител навлезе в електронните спортове. Това беше Drake, който стана съсобственик на еспорт организацията 100 Thieves заедно с американския бизнесмен Scooter Braun.

Двамата се присъединиха към Dan Gilbert, който инвестира в организацията, когато в края на 2017-та година тя се изразявяше само като марка за облекло. И двамата сега работят като стратегически съветници. 100 Thieves имат отбор в LCS по League of Legends, Fortnite и Clash Royale League.

Макар това да бъде първият сериозен инвестиционен ход на Drake в електронните спортове, то той не е непознат в тази индустрия. До голяма степен той е онзи човек, който превърна Tyler "Ninja" Blevins в един от най-влиятелните гейминг личности в Twitch и помогна в неговия възход. През март миналата година Ninja и Drake отбелязаха рекорд в Twitch, когато играха заедно Fortnite пред 628 хиляди души.

 

Източник: OverActive Media

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар