Топ 5 най-богати професионални играчи преди да навършат 18 години
Еспорт

Топ 5 най-богати професионални играчи преди да навършат 18 години

Някои от тях са вече милионери

Електронните спортове са индустрия за милиарди, от която се интересуват стотици милиони хора по цял свят. Турнирите, които се провеждат в различните дисциплини на тази индустрия, като Dota 2, Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends, StarCraft и други, надхвърлят милиони долари в наградни фондове, а някои младежи преди 18-годишна възраст са толкова добри, че успяват да ги спечелят.

В тази статия ще ви разкажем за най-младите петима професионалисти, които са спечелили значително количество пари от играенето на игри и то преди да навършат 18 години.


5. Lee "Flash" Young Ho - StarCraft: Brood War играч

Петото място заема корейският StarCraft: Brood War играч Flash, който е познат като един от най-добрите Brood War играчи за всички времена. Той играе расата Terran и започва своята кариера още на 15-годишна възраст. Бил е спонсориран от KT Rolster и в кариерата си е завоювал много трофеи, един от които идва от първото му място на World Cyber Games (WCG) през 2010-та година.

Flash се е състезавал и в StarCraft II, но за доста кратко. В момента може да бъде намерен в малки Brood War лиги или на неговия личен стрийм.

Преди да навърши 18 години, Flash вече е разполагал с 270 хиляди долара в своята банкова сметка. В този момент неговото състояние, изкарано от участия в турнири, се равнява на около 622 хиляди долара.

Сега Lee "Flash" Young Ho е на 26 години.


4. Lee "Life" Seung Hyun - StarCraft II играч

Четвъртото място заема друг корейски играч, но този път по StarCraft II. Това е Lee "Life" Seung Hyun. Той започва своята професионална кариера на 14-годишна възраст. Той играе расата Zerg и също е бил спонсориран от KT Rolster, както и впоследствие от Afreeca Freecs.

В кариерата си Life има доста титли, една от които е тази на MLG Winter Championship 2013. Също така е спечелил и WCS 2014, както и е завършил втори на WCS 2015.

Неговата професионална кариера приключва през 2015-та, когато бива хванат в схема за уреждане на мачове, заради която прекарва 18 месеца в затвор в Южна Корея и получава доживотен бан от професионалната StarCraft II сцена. Въпреки всичко това, той е считан за един от най-добрите играчи в историята на играта.

Преди да навърши 18 години, Life вече е разполагал с 355 хиляди долара в своята банкова сметка. В този момент неговото състояние, изкарано от участия в турнири, се равнява на около 476 хиляди долара.

Сега Lee "Life" Seung Hyun е на 22 години.


3. Ludwig "zai" Wahlberg - Dota 2 играч

Третото място заема шведския Dota 2 играч Ludwig "zai" Wahlberg, който в момента играе за Team Secret.

Той започва своята професионална кариера на 15-годишна възраст, когато играе още Heroes of Newerth, но след това минава на Dota 2.

През годините най-важните трофеи в неговата кариера са първо място на ESL One Frankfurt 2015, The Manila Masters 2017 и скорошното първо място на The Chongqing Major 2019, както и третите места на The International 2014 и The International 2016 с отбора на Evil Geniuses.

Преди да навърши 18 години, zai вече е разполагал с 465 хиляди долара в своята банкова сметка. В този момент неговото състояние, изкарано от участия в турнири, се равнява на около 1.8 милиона долара.

Сега Ludwig "zai" Wahlberg е на 21 години.


2. Anathan "ana" Pham - Dota 2 играч

Второто място отново се заема от Dota 2 играч. Това е австралиецът Anathan "ana" Pham, който в момента играе за отбор OG.

Той започва своята професионална кариера на 16-годишна възраст, като се превръща в милионер две години по-късно, когато завършва на първо място на The International 2018 със своя отбор OG.

Част от неговите най-добри постижения са първите места на The Boston Major 2016, The Kiev Major 2017 и The International 2018, както и второто място на Dota 2 Asia Championships 2017. Във всички тези турнири той е участвал под знамето на OG.

Преди да навърши 18 години, е заработил само скромните 604 хиляди долара. В този момент неговото състояние, изкарано от участия в турнири, се равнява на около 2.8 милиона долара.

Сега Anathan "ana" Phamе на 19 години.


1. Syed "SumaiL" Hassan - Dota 2 играч

Първото място заема пакистанец. Това е Syed "SumaiL" Hassan, който в момента играе за Evil Geniuses.

Той започва своята професионална кариера на 15-годишна възраст, като през цялото време досега е играл само за един единствен отбор - Evil Geniuses.

Част от неговите най-добри постижения са първите места на Dota 2 Asia Championships 2015, The International 2015 и The Manila Masters 2017, както и третите места на The Frankfurt Major 2015, The Shanghai Major 2016, The International 2016, The Kiev Major 2017 и The International 2018. Оттам идва и прозвището на отбора му "Evil Geniuses - вечно третите", защото или са в топ 3, или са на дъното.

Преди да навърши 18 години, SumaiL вече е разполагал с 2.4 милиона долара в своята банкова сметка. В този момент неговото състояние, изкарано от участия в турнири, се равнява на около 3.3 милиона долара.

Сега Syed "SumaiL" Hassan е на 20 години.

 

Източник: Esports Earnings

Няма коментари

Напиши коментар