Цената за закупуване на място в Call of Duty World League вече е ясна
Еспорт

Цената за закупуване на място в Call of Duty World League вече е ясна

Инвеститорите и отборите ще трябва да платят сумата от 25 милиона долара, за да си осигурят място в предстоящата Call of Duty лига на Activision Blizzard.

Миналият месец писахме, че Activision Blizzard планира да използва франчайзинг модел за предстоящата Call of Duty World League (CWL).

Activision Blizzard разкри планове си за разширяване на фокуса върху Call of Duty в резултат на съкращенията и преструктурирането на компанията, за което също писахме, както и че новата игра от поредицата ще се появи по-късно тази година. Издателят ще пусне и нова мобилна Call of Duty игра, разработена от китайския гигант Tencent.

Call of Duty, за разлика от повечето други еспорт заглавия, разчита на редица организации, когато става въпрос за зрители. Call of Duty израсна с отбори като OpTic Gaming и FaZe Clan и обикновено има забележимо покачване на гледаемостта, когато тези два отбора се изправят един срещу друг. Според мен сега това би представлявало проблем за Activision Blizzard, следвайки модела от Overwatch League и именувайки всеки отбор според града, в който той се базира.

Потенциалните купувачи на място в лигата имат срок от две седмици да заявят своя интерес. Според вътрешна информация се казва, че собствениците на франчайзи, участващи в Overwatch League ще имат значително предимство пред останалите, ако желаят да се включат и във франчайзинг лигата на Call of Duty.

Понастоящем четири организации, които притежават Overwatch League отбори, имат отбори, които се състезават в Call of Duty World League и това са OpTic Gaming, Team Envy, Splyce и Gen.G Esports, така че те потенциално ще бъдат с приоритет пред останалите, ако решат да продължат присъствието си в лигата.

Call of Duty World League е серия от професионални турнири на Activision Blizzard в които участват по 16 отбора, играейки пред жива публика в залата MLG Arena в Кълъмбъс, Охайо, където се провеждат редица събития всяка година. Отсега нататък всяка организация, която прояви интерес към лигата, ще трябва да заплати своето място за участие в нея, давайки 25 милиона долара като такса.

Activision Blizzard въвеждат за първи път франчайзинг модела в своята игра Overwatch и съответно Overwatch League, където слотовете за организациите през първия сезон струваха 35 милиона долара. За втори сезон обаче от Activision Blizzard въведоха разширяване на франчайзинг модела, което доведе до вдигане на таксата за участие до 60 милиона долара.

Няма коментари

Напиши коментар