Ubisoft обяви турнирния цикъл на Rainbow Six Siege за тази година
Еспорт

Ubisoft обяви турнирния цикъл на Rainbow Six Siege за тази година

Ubisoft - разработчикът зад играта Rainbow Six Siege, разкри плановете си за четвъртата година.

В тях се включват Major и Minor събития в САЩ, Монреал, Канада, Милано и Валенсия, Италия и Сплит, Хърватска.

Six Invitational 2019 в Монреал, Канада приключи този уикенд и G2 Esports успя да надвие своя руски опонент Team Empire с категоричния резултат от 3 на 0 игри. Събитието беше с общ награден фонд от 2 милиона долара, като за първо място отидоха 40% от сумата (или иначе казано - 800 хиляди долара).

Следващото събитие от турнирния цикъл на играта ще се състои в съвсем нова за еспорт сцената дестинация, а именно Милано, Италия. Събитието е Pro League Season 9 и ще се проведе на 18 и 19 май, като общият му награден фонд е 167 хиляди долара.

Историческият Palazzo del Ghiacco ще бъде дестинацията на събитието. Място, което е привличало фенове на историческата ледена пързалка, използвано сега предимно като пространство за събития. Това ще бъде първият път, в който тази зала ще бъде домакин на еспорт турнир.

От изображението виждаме, че след това събитие преминаваме към десети сезон и първото събитие от там ще бъде Minor от iBUYPOWER. То ще се проведе в САЩ през юни, като дати и град все още не са обявени.

След него виждаме още две Minor събития - в Италия - DreamHack Valencia 2019 през юли и в Канада - DreamHack Montreal 2019 през септември.

Интересно е да забележим, че за първи път някъде около нас ще се проведе Rainbow Six Siege събитие, като първото такова на Балканите ще бъде през декември в Сплит, Хърватия - OGA PIT Season 3, което ще се организира от One Game Agency. Хърватска компания, която е най-известна със своите Dota PIT и Counter PIT турнири по Dota 2 и CS:GO.

По отношение на наградния фонд на всички тези събития от турнирния цикъл на играта, от Ubisoft решиха да ограничат наградния фонд на Six Invitational турнира си на 2 милиона долара, като всеки цент отгоре, който бъде даден от страна на общността, ще бъде разпределен към наградните фондове на Minor и Challenger турнирите през сезона. Това означава, че след като Six Invitational 2019 успя да достигне 2.5 милиона долара, то тези 500 хиляди отгоре на ограничението ще бъдат разпределени измежду останалите събития.

Rainbow Six Siege е електронен спорт, който продължава да произвежда големи числа и да нараства впечатляващо. Ubisoft, като компания, продължава да подкрепя сцената по правилен начин. 2019-та може да бъде много голяма и вълнуваща година за еспорт сцената на Rainbow Six Siege.

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар