We Are Nations получи финансиране от Esports Ventures LLC
Еспорт

We Are Nations получи финансиране от Esports Ventures LLC

Еспорт мърчъндайз компанията We Are Nations обяви, че е достигнала до своя първи етап от финансиране.

В резултат на това Esports Ventures LLC са инвестирали в компанията, като идеята е тя да се разшири в Европа. Финансирането от първи етап ще продължи до 2020-та година.

We Are Nations ще използва допълнителния капитал, чиято точна сума не е оповестена, за да "стимулира нова предприемаческа дейност" чрез съществуващите си канали, както и да увеличим наличността на стоката, която произвежда, в "неендемични канали за търговия на дребно както онлайн, така и физически".

Dan Cardell - управляващ партньор в Esports Ventures LLC, коментира инвестицията по следния начин:

We Are Nations е уважавано име в сферата на електронните спортове, когато става дума за мърчандайзинг, и е известно както в САЩ, така и извън страната. Ние вярваме, че сега е подходящо време да обединим усилията си с тях, за да помогнем за ускоряването на тяхната внушителна траектория на растеж.

Esports Ventures LLC е група за рисков капитал, водена от Dan Cardell, който също се присъедини към борда на стоковата компания след етапа на финансиране. Cardell също така участва с фирма за рисков капитал Independence Equity и компания за изкуствен интелект Ascent Robotics.

Patrick Mahoney - главен изпълнителен директор на We Are Nations, добави следното:

Запознах се с Dan Cardell миналата есен чрез Trenton Pierson, който е нашият старши вицепрезидент по стратегията, и веднага разбрах, че искаме да работим с него. Неговият практически бизнес опит, смесен с желанието му да се включи в нововъзникващ пазар, беше наистина важно нещо за нас.

През май миналата година We Are Nations събра 1.2 милиона долара в друг етап от рисков капитал. Понастоящем мърчъндайз компанията отговаря за екипите на отборите, които се състезават в LCS на Riot Games.

Наскоро We Are Nations обяви придобиването на Sector Six - марка за облекла, която преди това е била собственост на Infinite Esports & Entertainment. Sector Six също се стреми да разшири обхвата си извън Северна Америка, започвайки първо с пазара в Европа.

 

Източник: Esports Insider

Свързани страници

Виж всички
Apex Legends
Apex Legends - новата Battle Royal вселена
CS:GO
Официално: SPELLAN ще играе в EPSILON

Няма коментари

Напиши коментар