Уил Смит инвестира в Gen.G
Еспорт

Уил Смит инвестира в Gen.G

Gen.G е еспорт организацията, която стои зад Overwatch League франчайза Seoul Dynasty и едноименните еспорт отбори по League of Legends, PUBG, Call of Duty, Heroes of the Storm и Clash Royale.

Сума от 46 милиона долара ще бъде дадена на Gen.G от известния актьор Уил Смит, японската футболна звезда Кейсуке Хонда, миноритарния акционер в баскетболния отбор Los Angeles Clippers Dennis Wong и много други, които просто ще изредя като имена - бившият председател на US Investments Alibaba Group Michael Zeisser, съоснователя и главен изпълнителен директор на MasterClass David Rogier, New Enterprise Associates (NEA), Conductive Ventures, Ventures, Canaan Partners, SVB Capital и Stanford University. Дълъг списък, а? Но нека обърнем внимание на по-познатите ни лица в следващите редове.

Навярно помните, че в края на миналата година писахме за това, че бившият професионален NBA баскетболист Крис Бош стана съветник на Gen.G. Уил Смит и Кейсуке Хонда също влизат в Gen.G като съветници на играчите и създателите на съдържание в организацията.

Новият капитал, който ще влезе в сметката на организацията, ще бъде насочен към разширяване на международното присъствие на Gen.G към повече дисциплини, също така за разработване програмата на младежката им академия и за отваряне на главен офис в Лос Анджелис през юли тази година.

Keisuke Honda - бивш полузащитник на АК Милан и настоящ в националния футболен отбор на Япония, каза следното:

Развълнуван съм от факта, че Dreamers Fund - фондът, който започнах съвместно с Уил Смит, сега инвестира в Gen.G. Електронните спортове все още не са достатъчно голяма индустрия в Япония, но ние виждаме огромен растеж там и в световен мащаб, което е много положително. Решихме да инвестираме в Gen.G, заради невероятния им екип и великата визия да станем лидер в пространството. Ние наистина очакваме с нетърпение да работим с Gen.G, за да стимулираме еспорт индустрията по целия свят.

Chris Park - главен изпълнителен директор на Gen.G, също коментира:

Благодарни сме за подкрепата на една забележителна група инвеститори, която е толкова разнообразна, колкото и бъдещето на самия електронен спорт. Нашите нови партньори споделят мисията на Gen.G да преосмислят спортните забавления, което може само една автентична глобална еспорт организация да направи.

Gen.G са организация, която има отбори по Overwatch, League of Legends, PUBG, Call of Duty, Heroes of the Storm и Clash Royale, като най-успешният им отбор е по Heroes of the Storm, ако съдим по спечелените пари от участия (200 000 долара), а следващият им е този по League of Legends, който взе участие в групите на World Championship 2018.

Източник: PR Newswire

Няма коментари

Напиши коментар