Alfonso Ribeiro съди EPIC Games, заради използването на негов танц в играта
Fortnite

Alfonso Ribeiro съди EPIC Games, заради използването на негов танц в играта

Още веднъж ще съдят Epic Games, този път заради танц в играта.

Може би един от най-известните танци в света, освен лунната походка на Майкъл Джексън, естествено, е танцът на Carlton от шоуто The Fresh Prince of Bel-Air.

Танцът на Carlton е свеж (fresh), буквално, особено след като беше включен във Fortnite с името "Fresh". Тъй като Fortnite стана нещо голямо, сега актьорът, играл ролята на Carlton Banks, Alfonso Ribeiro, не е особено щастлив.

Ето защо той съди Epic Games:

А ето и какво каза адвокатът на Ribeiro през TMZ: "Ясно е, че образът на Mr Ribeiro и неговата интелектуална собственост са незаконно присвоени от Epic Games в една от най-популярните игри в световен мащаб, Fortnite."

Epic направиха рекордни доходи от продажба на съдържание в играта, включително emotes като "Fresh". Освен това Epic дори не се опитаха да компенсират или въобще да искат позволение от господин Ribeiro, за да използват неговия персонаж и иконичната му интелектуална собственост.

Не сме сигурни за "персонажа му", но със сигурност Ribeiro говори най-вече за "интелектуалната собственост", заради Carlton dance, който е танц вече на 20 години и е измислен от него.

Интересното е, че Fortnite не е единствената игра, в която Carlton dance се появява. Ribeiro и екипът му от адвокати забелязали това в NBA 2K сериите, защото в момента те съдят 2K Games поради същата причина.

За момента Ribeiro сякаш не е забелязал Carlton dance в Destiny:

Ribeiro и битката му срещу Fortnite последва и рапърът 2 Milly, заради танц, който той създаде за Scrubs TV и героят Turk, а това отново е вкарано в играта без позволение.

Epic Games и 2K Games все още не са коментирали ситуацията, но скоро ще бъдат принудени.

Стана ясно, че в жалбата се иска от федералния съд в Калифорния да забранят на разработчиците да използват, продават или показват танца. Също така е написано, че Ribeiro е в процес да патентова танца.

Още нещо, което стана ясно, е, че Epic били фалшифицирали "одобрение". Също така той изисква от съда да получи обезщетение и иска и двете компании да спрат да печелят на негов гръб.

Скоро Fortnite трябва да получи нов ъпдейт, а дали ще премахнат тези "танци", не е ясно.

 

Източници: CNN, EuroGamer

Свързани страници

Виж всички
PC
Какво ми хареса в NFS: Hot Pursuit
CS:GO
MIBR са близо до подписване с felps
CS:GO
Fnatic спечели PLG Grand Slam
PC
Riot Games инвестира в Hypixel Studios

Няма коментари

Напиши коментар