Epic Games обявиха Fortnite Creative турнир
Fortnite

Epic Games обявиха Fortnite Creative турнир

Турнирът ще се проведе по време на Fortnite World Cup

Какво да очакваме?
Epic Games ще бъде домакин на турнир с награден фонд от 3 милиона долара, базиран на Fortnite Creative mode. Събитието ще се случи през юли по време на Световната купа. 
Играчите ще посрещнат 5 различни предизвикателства в мода, а 15 от тях ще стигнат до финалите. Основното battle royale състезание на Световната купа ще бъде с награден фонд от 30 милиона долара. 

Подробностите?
Освен основния мод в турнира ще бъде включен и т.нар. Creative building mode. Въпросните 5 предизвикателства, за които стана дума по-горе ще бъдат разпределени между 29 април и 7 юни и ще играят ролята на квалификации. 15 човека ще се класират, печелейки място на финалите на Fortnite World Cup в Ню Йорк между 26 и 28 юли и ще се борят за голямата награда. 

В сравнение с наградата за основното събитие, наградният фонд не е толкова голям, но за еспорт събитие като цяло, сумата е огромна. 

Epic Games правиха различни заявки за навлизането на играта им в полето на електронните спортове. За сезона те обещаха да направят турнири, в които да бъдат раздадени 100 милиона долара в наградни фондове. И въпреки че имаше доста песимисти, изглежда сякаш от компанията са останали верни на идеята си и са готови да инвестират в начинанието. До момента от компанията изпълняват обещанието си с пълна сила.

Можем само да пожелаем на организаторите и на участниците успех, защото в крайна сметка, електронните спортове се развиват именно така - с нови опити, нови игри и нови турнири. Друго интересно нещо ще бъде да видим кои по известни играчи ще се включат и ще останат в турнира и разбира се кой ще спечели. Ще следим с интерес случващото се и както винаги ще докладваме всичко по-интересно. 

Източници: Epic Games, esportsobserver

Няма коментари

Напиши коментар