Epic Games ще предоставят $100 милиона в наградни фондове
Fortnite

Epic Games ще предоставят $100 милиона в наградни фондове

Fortnite ще получи голям тласък още първият път, в който ще има голям турнир.

Epic Games обявиха, че ще предоставят $100,000,000 за наградни фондове, през първата година в която има турнири по Fortnite.

Това което знаем е, че ще има турнири малко по-късно през 2018-та година, но не знаем точно какъв ще бъде форматът, къде ще се проведат, но очакваме информация скоро време.

Не е ясно, дали Epic Games ще направят един голям турнир или пък ще видим многобройни малки турнири. Компанията до момента е фокусирана да прави играта по-интересна както за гледане, така и за игра и доказателство е турнирът, който включваше Tyler “Ninja” Blevins в Лас Вегас, където повече от 200 човека пътуваха, само и само за да играят срещу него. 

 

Според Еsports Earnings, сайт който следи за печалбите на играчи от дадени игри, както и наградните фондове на различни игри, Dota 2 е дала повече от $140 милиона в над 900 турнира от 2013-та насам, за сравнение. Като до момента Dota 2 води ранглистата в наградните фондове.

Наградата, която Epic Games искат да дадат в първата си състезателна година няма да бъде проблем за тях, тъй като на ден Fortnite им изкарва по $1 милион само от мобилната апликация. 

Fortnite е безплатна и всеки, който иска да се включи може да го направи, разликата е, че има козметични предмети в играта, които струват пари и всъщност от там идва печалбата за Epic Games. За пример ще дадем 126-те милиона долара, които Fortnite изкара на Epic Games само през февруари, според Superdata Research.

Следващият месец ще има турнир в Лос Анджелис, като в него ще участват 50 известни личности, както и 50 ютубъра и twitch стриймъри. По всичко изглежда, че това ще даде началото на състезателната част на Fortnite.

 

Източник: TheVerge

  • Niku
    Niku
    Улица Сезам
показване на 1 от 1 Коментар