Fortnite Season 7: Зимата дойде
Fortnite

Fortnite Season 7: Зимата дойде

Коледен дух, въздушни битки, нови предизвикателства, различни начини да покажете креативността си - с новия сезон 7 на Fortnite от Epic Games не разочароват.

Във Fortnite постоянно има нещо ново и това е традиция. Сезон 7 вече започна и има както неща, които очаквахме, така и новини за хрумки, които развиват играта в интересни посоки. Надолу в текста ще научите за самолети, айсберги, скинове за оръжия, собствени острови, съревнования по креативност и още.


Предполагаемата причина за повечето промени е фактът, че айсберга удари острова и имаме изцяло нови площи. На него има няколко именувани локации - Frosty Flights, Polar Peak и Happy Hamlet. Айсбергът, разбира се, носи със себе си сняг и лед, което поражда хлъзгав терен - на някои места има лед, по който играчите могат да се хлъзгат, плъзгат, спускат, спъват и стрелят. 


Новата карта. Източник: Inverse

Откриваме няколко нови начина на придвижване. Най-впечатляващ от тях са нововъведените самолети - можем да се качим на X-4 Stormwing ретро-изтребител, който прилича малко на летателно средство от Първата световна война. Самолетът може да се използва както за придвижване, така и за борба въздух-въздух и въздух-земя. На него могат да се возят по 4 играчи и разполага с картечница, която прегрява при продължително използване без прекъсване. Очакваме и различни допълнителни предизвикателства за тези от нас, които смеят да се нарекат умели пилоти.


X-4 Stormwing. Източник: Epic Games

По картата има и разпръснати метални кабели, по които можем да се спускаме (ziplines) - дори имаме опцията да стреляме, докато се плъзгаме стремглаво надолу. Имам бегъл спомен, че в Коколандия тези метални кабели с прикачена седалка се наричаха тролеи, но паметта ми не е като едно време.

В Battle Royale режим получаваме и възможността да си модифицираме оръжията и превозните средства. Развивайки своя Battle Pass ще получаваме различни типове фолио, което да лепим по принадлежностите - в играта това фолио е подобно на опаковъчна хартия и се нарича Wrap.


Новите Wraps. Източник: Epic Games

Със сезон 7 идва и нов режим на игра, наречен Creative. Притежателите на Battle Pass вече имат достъп до него, а другите играчи ще могат да му се радват чак от 13 декември тази година. Новият режим е предназначен за лично ползване, като можем да поканим приятели и да им разрешим или забраним да строят и да започнем игра, продължаваща до 4 часа. Получаваме собствени 4 острова, по които можем да строим както и каквото си пожелаем, както и да копираме чужди острови.

Присъствието на The Block издава интересен възможен нюанс на Creative режима - фактът, че Fortnite има толкова голяма публика най-вероятно означава, че на The Block ще има ожесточено съревнование за най-интересни и забавни "острови", създадени от играчите.

Epic Games са направили многобройни малки промени, като например изписване на щетите, които превозното ни средство поема, специален звук за поети щети от превозно средство, премахнати оръжия и други детайли, повече за които можете да прочетете в официалното изявление на Epic Games тук.

Източник: Epic Games

Свързани страници

Виж всички
Мобилни
За цената на предстоящите 5G телефони
Игри
Най-добрите бордови игри
Fortnite
Fortnite звездата Ninja с първи EDM албум

Няма коментари

Напиши коментар