Fortnite турнир на IEM Katowice
Fortnite

Fortnite турнир на IEM Katowice

EPIC Games и ESL си партнират, за да ни предоставят Fortnite екшън на IEM Katowice.

Най-голямото CS:GO събитие в началото на 2019 година е IEM Katowice Major 2019, което ние очакваме с голямо нетърпение, като дори имаме вече първия българин, който се класира на турнир от такова ниво - Цветелин "CeRq" Димитров.

До тук добре, а за феновете на Fortnite става и още по-добре, защото ESL и EPIC Games си партнират, за да ни предоставят новата зарибявка за повечето геймъри на IEM Katowice 2019.

Повечето Fortnite събития досега бяха организирани от Epic, но от февруари двете компании съюзяват сили и така ще имаме Fortnite турнир на IEM Katowice, което е и меката на CS:GO и Starcraft 2.

Турнирът ще се казва ESL Katowice Royale и ще включва две секции, в два различнин уикенда. Първият, който ще се проведе на 23-24 февруари ще включва 100 от най-добрите полски Fortnite играчи, които ще се борят за част от големия пай - 100 хил. долара.

Вторият уикенд, който ще бъде по време на основния стадии на IEM Katowice - 1-3 март, ще включи 100 играча от цял свят. Участници ще бъдат както професионални Fortnite играчи, така и стриймъри, които ще се борят за част от 500 хил. долара.

Докато това е първото партньорство между ESL и Epic Games на турнира в Katowice, то това отваря вратите за бъдещи Fortnite турнири на големи събития, като DreamHack.

Няма потвърдена информация точно кои стриймъри ще участват на турнира, но след като получим такава ще ви я предоставим.

Интересното е, че Fortnite ще имат и Summer Smash турнир на Australian Open tennis grand slam този уикенд, с награден фонд от 355 хил. долара. Следващата фаза на разработчика е 100-те милиона долара в различни наградни фондове, които да се дадат на най-добрите играчи и отбори през 2019 година. Всичко ще започне още през февруари, когато ще се проведе Secret Skirmish invitational

Още нещо интересно е, че през юли месец, турнири организирани от Daniel "Keemstar" Keem бяха спряни от Epic, след като те стартираха Summer Skirmish и освен това същите тези негови турнири бяха ограничени да имат максимален награден фонд от 20 хил долара.

Това което може да кажем е, че Fortnite започват да развиват и турнирите си и започват да изграждат партньорства, което е един голям плюс за тяхната общност.

Какво мислите? Дали Fortnite може да се превърне в еспорт? Напишете в коментарите.

Няма коментари

Напиши коментар