Epic Games обявиха Fortnite World Cup 2019
Fortnite

Epic Games обявиха Fortnite World Cup 2019

Резултати от Celebrity Pro-Am

Организираният от Epic Games турнир на Е3 носещ името Fortnite Celebrity Pro-Am привлече повече от 700 000 зрители в официалният Twitch канал на играта. Наскоро, извесният стриймър Ninja постави рекорд от 667 000 зрители на организираното от него събитие Ninja Vegas. Голяма част от стриймовете имаха разрешение за co-stream, за да може турнирът да достигне до повече хора, като общият брой от Twitch достигна 1.3 милиона - това не включва хората, използващи други платформи като Facebook, YouTube, Twitter и Mixer. Повечето водещи споделиха мнение, че това може да е едно от най-големите събития на живо, излъчвани до сега. Състезанието включваше 50 известни Fortnite играчи и 50 знаменитости.

Ето и кратка статистика за зрителския поток, като това не вклчва повторенията на стриймовете във всички платформи:

Fortnite Twitch - 700,000+
Twitch co-streams - 670,000+
YouTube - 100,000+
Mixer - 25,000+
Facebook - 15,000+

Турнирът беше спечелен от набиращия все повече популярност стриймър Ninja и неговият duo партньор Marshmello. Двамата ще разделят печалбата от 1 милион долара между благотворителни организации по техен избор. Този турнир и сумата от 1 милион не са включени в наградния фонд от $100 милиона за следващата турнирна година на играта обявен от Epic Games миналият месец.

По време на турнира, Epic Games официално обявиха и плановете си да проведат Fortnite World Cup през 2019 г., като наградният фонд от $100 милиона е отворен за всеки, който играе играта. К.Л. Смит, мениджър в Epic Games, даде повече подробности за това къде ще отидат всички пари и кой ще може да участва в турнира.

Квалификационните събития ще се провеждат по целия свят, като всеки, който има достъп до такова събитие, ще има възможността да се класира за Световната купа. Смит каза още: "Ние ще подкрепяме събития, организирани от общността, онлайн събития и големи състезания по целият свят". Парите ще бъдат разделени между много събития на различни нива на конкуренция. Самата купа ще се съсредоточи върху solo/duo игрите, но Смит обеща, че "ще има много възможности за отборна игра (squad)".

Най-интересният детайл беше позицията на Epic Games относно продажбата на франчайзи, както и начинът, по който работи Overwatch лигата. Класирането за Световната купа ще се основава на заслуги и спечелени игри/турнири. Epic Games няма да продава отбори и франчайзи, нито ще разреши това да се прави от third-party лиги.

Видео: Twitch

Няма коментари

Напиши коментар