Infinity Blade във Fortnite и защо го махнаха
Fortnite

Infinity Blade във Fortnite и защо го махнаха

Epic Games признаха грешката си без особени овъртания, но и загатнаха следващи Mythic предмети

В петък следобед Epic Games обявиха, че най-новото оръжие във Fortnite, неповторимият Infinity Blade, вече не е част от играта.

Infinity Blade е новото оръжие, добавено по-рано тази седмица, което се оказа прекалено силно и дисбалансирано за всякакви режими на игра. След като огромна част от фенбазата на играта се оплака, Epic Games признаха грешката си в Twitter и vault-наха оръжието, което означава, че е недостъпно в играта, но може по някое време да се завърне.

Важно е да се отбележи, че рядко се случва подобна критика да бъде взета присърце и компанията да отговори толкова искрено. От Epic Games отговориха без овъртания и на прост език, признавайки грешката си, и дори изразиха благодарности към хората, изказали мнение. Проблемите бяха забелязани и в Winter Royale състезанието.

Може би някои от вас се питат какво е Infinity Blade и защо е толкова голям проблем. Infinity Blade беше добавено по-рано тази седмица като част от пач 7.01 като Mythic предмет, което означава, че е рядко и потенциално силно оръжие, ако е в ръцете на опитен играч. Преди време имаше подобно изпълнение с ръкавицата на Thanos, която беше добавена за кратко в играта. Като предистория, наскоро Epic Games обявиха, че махат мобилната игра Infinity Blade от App Store-a, т.е. това е реверанс към бивш техен проект.

Infinity Blade се появяваше само веднъж на игра и то винаги на едно и също място, което правеше началните моменти от играта състезание за стигането до пиедестала, откъдето можем да откраднем заветния меч.

Щом мечът бъде екипиран, целият инвентар на носителя му изчезва, а пък самият играч получава допълнително живот и щитове. Оръжието дава допълнителна мобилност, възстановяване на кръв след всяко убийство и възможност за много бързи убийства, което на по-casual нивата от играта създава голям проблем още от самото начало. При по-сериозните играчи е имало различни тактики, но основният проблем на Infinity Blade започва да сияе към края на мачa - понеже дава възможността да се унищожават сгради с един удар, една от основните механики в играта - строенето - съвсем губи смисъла си.

Epic Games споделиха, че "обмислят отношението си към Mythic предметите", което означава, че трябва да очакваме подобни предмети и занапред.

Основният проблем, който тази случка показва, е, че Epic Games все още не са намерили правилния подход към балансирането на играта си.  Грубо казано, те трябва да се грижат за две много различни групи - от една страна еспорт сцената, където е важно една игра да е балансирана, а от друга за огромното количество играчи-любители, които са основният двигател зад успеха на играта и студиото, които предпочитат играта да е забавна и интересна дори и да се играе по 5-10 часа на седмица.

 

Източници: The Verge, Polygon, Gamespot

Свързани страници

Виж всички
Полезно
Най-лошите пароли за 2018г.
CS:GO
Краят на Virtus.pro?

Няма коментари

Напиши коментар