Световна купа по Fortnite с 30 милиона долара награден фонд.
Fortnite

Световна купа по Fortnite с 30 милиона долара награден фонд.

Финалите ще бъдат в Ню Йорк, и ще ни предложат соло и дуо състезания. 

Фенове ли сте на Fortnite? Мислите ли, че играта ще се превърне в истински електронен спорт? Предстои да разберем, но определено създателите й правят стъпки в тази посока и то все по-настоятелно. 

Epic Games обявиха първите детайли около Fortnite World Cup, като ще можем да станем свидетели на финалите в Ню Йорк между 26 и 28 юли 2019г. 

Играчите, които искат да се класират за финалите ще трябва да се преборят за място там на квалификации. Epic Games ще бъде домакин на 10 седмици, in-game online квалификации, които ще се проведат от 13 април до 16 юни. За всяка от квалификациите ще бъде осигурен награден фонд от 1 милион долара на седмица. Най-добре представили се през 10-те седмици ще отидат на финалите. 

Във финалите на турнира ще вземат участие 100 играча (соло) и 50 (дуо) отбора, всеки от които ще се състезава за част от останалия награден фонд от 30 милиона долара. Всеки класирал се за финалите играч ще получи най-малко 50 000 долара, като шампионът в индивидуалната дисциплина ще получи 3 милиона долара. 

Освен това създателите на играта са предвидили няколко седмични турнири след края на световната купа, като всеки от тях е с награден фонд от 1 милион долара. Тези събития няма да бъдат насочени до толкова към чисто състезание, а по-скоро ще бъдат изпробвани различни модове. Повече информация и подробности около тях очакваме следващия месец. 

Като цяло, Epic Games ще раздадат 100 милиона за еспорт състезания през 2019г., което само по себе си е впечатляващо. 

 

Повече за турнира по Fortnite в Katowice, научете в тази статия. 

Повече по последните новини околко Ninja, научете тук.

Източници: Polygon, Epic Games 


 

Свързани страници

Виж всички
Fortnite
Ninja загуби 90% от абонатите си
Fortnite
Зeметресения на острова на Fortnite
Fortnite
Fortnite турнир на IEM Katowice

Няма коментари

Напиши коментар