Tfue съди FaZe Clan
Fortnite

Tfue съди FaZe Clan

Turner Tenney, познат повече като Tfue обясни, че FaZe Clan нарушават законите на Калифорния.

Tfue подаде жалба срещу FaZe Clan на 20-ти май, като той смята, че те ограничават неговите възможности да продължи професионалната си кариера, а това било и нарушение на законите в Калифорния.

След като подпишете с някоя организация, вие давате част от своите бъдещи печалби на тях, но това изцяло зависи от договорът, който сте подписали. Tfue казва, че FaZe му оставя само 20% от всичко спечелено от видеа и социални мрежи, като организацията взимала цели 80%.


Tfue съди FaZe Clan

Tfue и неговият адвокат обясниха, че представителите на еспорт играчите трябва да бъдат регулирани, като агентите на кинозвездите, като за момента нямало регулация или поне някой, който да следи какво се случва в тези организации.

Tfue се опитал да прекрати договора си с FaZe Clan през септември месец, миналата година, като обяснил, че организацията е нарушила някои точки. Опитът за прекратяване на договора не беше успешен и Tfue остана част от FaZe Clan.

Адвокатът му каза, че FaZe освен, че взимат голяма част от печалбите му от брандирани YouTube и Twitch видеа, то организацията застрашавала живота, сигурността и благосъстоянието на членовете ѝ.

Tfue каза, че FaZe са го притиснали да живее в една от техните къщи, с още YouTube персонажи, където той получил алкохол, преди да бъде на законната възраст, която му позволява да пие.


Tfue и Cloak са двете най-големи имена във Fortnite отбора на FaZe Clan

"FaZe Clan, също така, притискаха и поощряваха Tenney и другите да правят опасни каскади по време на запис на видеа" - каза Bryan Freedman, адвокатът на Tfue.

"По време на едно видео, Tenney претърпя нараняване на ръката, докато караше скейтборд, което доведе до трайно обезобразяване"

Tfue също обясни, че организацията е подписала с 11-годишен играч и е притиснала него и семейството му да излъже за възрастта му. В момента той се опитва да разбере дали договорът е неприложим, което ще доведе до изплащането на всичко дължимо посока играча от FaZe.

"Tfue и моята адвокатска кантора изпращаме послание" - каза Freedman пред The Hollywood Reporter.

"Време е всички да спрат да се възползват от стриймъри и създателите на видеа, чрез нечестни и незаконни договори. Това, което правим днес ще покаже на всички, че това не може да продължава и няма да се толерира. Гейминг обществото заслужава една безопасна среда, която позволява на геймърите да бъдат свободни и да имат контрол върху кариерите си."

Tenney v Faze Clan by on Scribd

Какво казаха FaZe Clan, относно съдебния процес?

 Отговорът на FaZe Clan не закъсня и те дадоха повече разяснения по случая, като обясниха, че FaZe могат да взимат 80% от печалбата на Tfue от брандирани сделки.

Според FaZe Clan, не само че не са взимали никакви пари от тази клауза, те казаха, че договорът на Tfue е бил преработен миналото лято и вече Tfue взима 80%, а не 20. Също така FaZe добавиха, че няколко пъти са предлагали сделки на Tfue, които са включвали седемцифрени суми, като бонус при подписване, но Tfue е отказал всички.

Създателят на FaZe Clan - Ricky Banks първи реагира на ситуацията в Twitter, като отрече всички твърдения на Tfue.

Накратко той обяснява, че FaZe Clan никога не са взимали 80% от печалбата на играчи. Дори не е сигурен откъде произлиза всичкото това. До момента FaZe Clan са взели $0 от наградни фондове на Tfue. 

Matthew "Nadeshot" Haag коментира ситуацията в Twitter, но набързо беше наречен "piece of shit" от Banks:

+

Като част от FaZe Clan, Tfue се изкачи на върха на Fortnite сцената, печелейки едно след друго соло събития на Fortnite Fall Skirmish и спечели Fall Skirmish Grand Finals, заедно с Cloak. Наскоро той се класира за Fortnite World Cup.

По последни данни, Tfue е махнал всичко, което споменава FaZe Clan от социалните си мрежи.

 

Източник: Dexerto

Няма коментари

Напиши коментар