Вече можем да се включваме във Fortnite турнири
Fortnite

Вече можем да се включваме във Fortnite турнири

Epic Games правят поредна стъпка към превръщането на Fortnite в еспорт

Дълго чакахме да видим каква е идеята на разработчиците на играта относно създаването на състезателен Fortnite. E, вече знаем - миналата седмица на сайта си Epic Games обявиха, че в играта ще има нова секция - "Events", през която можем да се включваме на турнири. Това ни даде ясен отговор на въпроса какво ще правят Epic Games по въпроса с превръщането на Fortnite в електронен спорт. 

Последният ъпдейт на популярната Battle Royale игра ще ни позволи да участваме в in-game турнирите директно от менюто на играта. Турнирите са крос-платформени, което значи, че играчи от компютри, мобилни устройства и конзоли ще могат да вземат участие в тях. 

Както обикновено във Fortnite, така и сега, няма ограничения и всички са поканени. Всеки турнир ще има серия от обявени предварително дати и часове на провеждане. Участниците ще печелят точки чрез добро класиране или елиминации на противници в играта. Подобно и на други игри, колкото по-добре се представяш - толкова по-силни опоненти ще играят срещу теб. В следващите месеци разработчиците обещават, че ще доразвият идеята и ще изработят график за турнирите. 

 

Часове след пускането на състезателния мод, получихме от Fortnite и още едно съобщение.

Имайте предвид, че наистина много хора играят играта. Възможно е тя да крашне, ако играете от Android, или да "забие" ако сте на компютър, но, както и споделиха разработчиците, наясно са с проблемите и работят за отстраняването им. Имайте предвид, че турнирите са едва в Alpha версия.

Всеки един еспорт има свой начин да стимулира играчите да се превърнат от новобранци в професионални играчи. В League of Legends, например, имаме Ranked система и различни турнири. Това разграничение между аматьори-полупрофесионалисти и професионалисти във Fortnite няма... За сега!

Повече информация:  Epic Games, Esports Observer

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар