Blizzard обяви Hearthstone Masters турнири
Hearthstone

Blizzard обяви Hearthstone Masters турнири

Всички турнири от цикъла ще включват и т.нр. crowdfunding за покачване на наградния им фонд.

Blizzard Entertainment обяви подробна информация относно новата си еспорт структура на Hearthstone за 2019-та година.

Разработчикът представи своята обновена система в края на миналата година. По тогавашна информация, тя включваше повече от 4 милиона долара в наградни фондове, разпределени в система от три нива на умения на участниците - онлайн квалификации, турнири на живо и първокласни състезания. Това не само прави паричния фонд с 1.2 милиона долара повече от миналата година, но и включва подобрена система за турнирите.

Сега обаче, наградният фонд е запазен, като има малко по-голяма яснота отностно останалото. Онлайн квалификациите ще се наричат Masters Qualifiers и ще представляват седмични турнири. Всяка седмица по време на Masters Qualifiers сезон Blizzard ще организира около 30 турнира чрез онлайн платформата за организиране на турнири Battlefy. Победителите от тези турнири ще се класират за следващото ниво, което ще се нарича Masters Tour. Най-добрите Hearthstone играчи ще могат също да се класират за Masters Tour турнирите чрез отделен онлайн турнир, който ще бъде само за топ 200 играчите.

Masters Tour ще се състои от множество мащабни турнири през годината, първият от които ще се проведе през юни в хотел LINQ в Лас Вегас, Невада. Това първо събитие ще предложи основен награден фонд от 250 хиляди долара. Blizzard потвърди, че този награден фонд може да бъде увеличен чрез купуване на лимитирани предмети в играта (лимитирани за период от време). Не бяха оповестени подробности по какъв начин ще се разпределят допълнителните средства, които ще идват от тези предмети.

Другите Masters Tour турнири ще се проведат в Азия и Европа по-късно през годината, а през 2020 година ще бъдат добавени още събития.

Най-високото ниво на състезание в Hearthstone ще се нарича Grandmasters Hearthstone. Макар подробностите за него да не са напълно оповестени, Blizzard заяви, че един от начините да се класираме там ще бъде последователен успех в турнирите Masters Tour.

Ето и графика за целия турнирен Masters сезон:

Пълен списък с Hearthstone събитията на Blizzard може да намерите от тази страница, а записването за турнирите им преминава през тази страница.

 

Източник: Blizzard

Няма коментари

Напиши коментар