Blizzard с над 4 мил. долара награден фонд за Hearthstone турнири догодина
Hearthstone

Blizzard с над 4 мил. долара награден фонд за Hearthstone турнири догодина

Еспорт структурата на Hearthstone ще претърпи значителна преработка за 2019 година.

Цикълът HCT на Hearthstone расте непрекъснато в продължение на вече пет години, от скромното си начало през 2014 г. и първия световен шампион James "Firebat" Kostesich. Картовата игра на Blizzard достигна момент, в който раздава милиони долари в наградни фондове, а през 2019 г. компанията има още по-големи планове за играта.

Blizzard Entertainment - създателите на играта Hearthstone, обявиха своите планове за еспорт структурата на играта си за догодина. Тя включва повече от 4 милиона долара в наградни фондове, разпределени в система от три нива на умения на участниците - онлайн квалификации, турнири на живо и първокласни състезания. Това не само прави паричния фонд с 1.2 милиона долара повече от тази година, но и включва подобрена система за турнирите.

Първото ниво ще съдържа отворени квалификации, повечето от които ще се състоят изцяло онлайн. Спечелването на квалификация ще предоставя на победителя възможност за участие в един от общо трите планирани турнира, до които достъп ще имат само играчи с покани. Всеки invitational турнир ще съдържа награден фонд от 250 000 долара, като Blizzard уточняват, че през 2020-та броят на този тип турнири ще се увеличи.

На най-високото ниво на Hearthstone ще видим изцяло нова структура - регионални дивизии. Повече информация за точната структура на тези състезания и как играчите ще се класират за съответните дивизии очакваме да бъдат разкрити по-напред във времето от Blizzard.

В допълнение към ревизирания формат на най-високото ниво на състезание в играта, Blizzard също ще преразгледат системата си за точки за Hearthstone Masters. През 2018 г. играчите печелиха точки, като се състезаваха в събития, както и бонуси за участие в определени събития и достъп до ексклузивни турнири. Съгласно тази система играчите трябваше да могат да натрупат точки през многобройни сезони, които изтичат в края на годината.

Поради значителното преструктуриране на състезателната система на Hearthstone, Blizzard удължават периода за събиране на точки до март 2019 г., за да могат играчите да продължат да се борят за най-високите награди, които ще им осигурят място в новата структура.

И накрая, новата еспорт система ще включва и нов формат или режим на игра, премахвайки формата Conquest, използван в Hearthstone Championship Tour. Подробности относно новия формат все още не са предоставени.

 

Източник: Hearthstone

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар