Hearthstone World Championship 2018 ще се проведе в Тайпе, Тайван
Hearthstone

Hearthstone World Championship 2018 ще се проведе в Тайпе, Тайван

Blizzard обяви датите за HCT World Championship 2018.

Най-голямото събитие за Hearthstone в годината отива в Тайпе, Тайван между 25-ти и 28-ти април, за да награди най-добрият играч на играта в света, а Световното ще бъде с награден фонд от 1 милион долара. Разпределението на сумата все още не е известно.

Това ще бъде първият път, в който турнирът ще бъде проведен в Азия.  Три поредни издания бяха в Анахайм, САЩ, по време на BlizzCon - тези от 2014-та до 2016-та, последвани от събитие, организирано в Амстердам, Холандия през 2017-та.

Цикълът HCT на Hearthstone расте непрекъснато в продължение на вече пет години, от скромното си начало през 2014 г. и първия световен шампион James "Firebat" Kostesich. Картовата игра на Blizzard достигна момент, в който раздава милиони долари в наградни фондове, а през 2019 г. компанията има още по-големи планове за играта.

Както вече споменахме в предходна статия, Blizzard ще инвестират 4 милиона долара в награден фонд за състезателния Hearthstone цикъл през тази година. Също така новият сезон ще съдържа нова еспорт система с нов формат или режим на игра, премахвайки Conquest формата, използван в Hearthstone Championship Tour. Подробности относно новия формат обаче все още не са предоставени.

И да се върнем накрая на последното издание на HWC, където световен шампион стана тайванският играч Chen "Tom60229" Wei Lin, който взе трофея, побеждавайки своя американски опонент Frank “Fr0zen” Zhang, завършвайки потенциала за европейски хеттрик и ставайки първият световен шампион от Азия.

Свързани страници

Виж всички
Еспорт
Годината в esports: декември 2018
Еспорт
Годината в esports: ноември 2018
Игри
Годината в игри: декември 2018
Кино
Годината във филми: декември 2018

Няма коментари

Напиши коментар