The Boomsday Project - новият Hearthstone експанжън
Hearthstone

The Boomsday Project - новият Hearthstone експанжън

Без никакво предупреждение в мрежата се появи трейлър за Hearthstone експанжън

На пръв поглед това изглежда неволно, тъй като трейлърът, който е показан отдолу, беше скрит в YouTube, а скритите видеоклипове могат да бъдат достъпни само ако се намери правилната връзка към URL адреса. Потребител на Reddit успя да открие видеото и го сподели в мрежата.

Накратко, това, което трябва да знаем, е следното:

 • нов експанжън, The Boomsday Project, на 7-ми август
 • нов ефект -  Magnetic: може да се прикрепя към други Mech-ове, прибавяйки своите атака, кръв и ефект към техните
 • нов тип карти - Project: магия, която има оказва един и същ ефект върху двамата играчи
 • Omega карти - нормални карти, но със специален Battlecry, който се активира когато имаме 10 мана кристала
 • легендарни магии
 • два типа pre-order, обяснени в края на статията

Та, какво забелязваме първоначално?

Липсата на Ben Brode.

Ще оставя метахумора, с които е пропито видеото, и ще продължа с краткото описание.

Още в първите кадри разбираме, че новият експанжън ни разказва за трумфалното завръщане на мековете (mech minions) и Dr. Seven. Тъй де, Dr. Boom.

На първо място - Magnetic. Това е нововъведено качество, което някои миниони ще имат. Карта с ефект Magnetic има свойството да се прикрепя към приятелски Mech, когато е играна вляво от него, прибавяйки своя ефект и атака и кръв към неговите. Magnetic минионите могат и да съществуват и сами по себе си ако го играем вдясно на наш mech или на празно поле.  Във видеото Близард ни показват хънтърски Spider Bomb, 2/2 Mech за 3 мана с Deathrattle: Унищожава случаен вражески минион, и, разбира се, качеството Magnetic. Ако я играем отляво на нашия Mechwarper, от 2/3 той ще стане 4/5 и освен оригиналния си ефект, ще получи Deathrattle: Унищожава случаен вражески минион.


Дали това не прави едновремешните Tempo Mech декове мнооого силни?

Второто нещо, което ни показват, са т.нар. Projects - магии, които имат един и същи ефект за двамата играчи. Толкоз. Картата, която дават за пример, е ексклузивно за друиди, наречена е Biology Project, струва 1 мана и дава на двамата играчи по 2 мана кристала. Различен вид рамп, с други думи.

Третата новост са Omega минионите. "Omega" ще присъства единствено в имената им, а практическият резултат от това ще е следният ефект: Battlecry: Aко имаш 10 мана кристала, тази карта получава +10 атака. Blizzard дават Omega Defender за пример, който е 2/6 минион за 4 мана с taunt и въпросния Battlecry.

След това се опитват да ни покажат нов шамански легендарен минион, но камерата съвсем инцидентно показва част от друга карта, която изглежда като да е Dr. Boom в специален костюм като карта-герой (като Jaraxxus) за warrior-и . Евентуално стигаме до Electra Stormsurge, 3 мана 3/3 Shaman elemental, с Battlecry: Следващата магия този ход се "прави" два пъти, т.е. има двоен ефект.

Последното нещо, което ни представят, е появата на легендарни магии. За пример получаваме Myra's Unstable Element за 5 мана, която изтегля цялото ни тесте.

В общи линии това е всичката практическа информация, която се съдържа във видеото. Новите карти ще се разкриват от 23 юли нататък, а пък single-player съдържанието ще бъде достъпно от 21 август. Както е вече модерно, имаме и pre-order опция, даже 2.

Нормален pre-order

 • 50 пакета с карти
 • Случайна златна легендарка
 • Mecha Jaraxxus гръб за карти

Ненормален pre-order

 • всичко от нормалния pre-order
 • 30 допълнителни пакета с карти
 • Mecha Jaraxxus аватар за Warlock

Очаква ни нещо доста впечатляващо. Аз, като човек, който не си е пускал Hearthstone от месец и половина, съм най-въодушевен за single-player частта, както и при последния експанжън. Вие какво чакате с нетърпение?

Няма коментари

Напиши коментар