Blizzard са прекратили проект, върху който са работили 2 години
Игри

Blizzard са прекратили проект, върху който са работили 2 години

По думите на вече бившият служител на Blizzard David Gibson, компанията е прекратила работа върху изцяло ново заглавие, което е било в разработка цели две години.

David Gibson, който е бил част от екипа, работещ върху необявеното заглавие на Blizzard, както и е бил част от екипа на Overwatch като аниматор, написа следното в своя Twitter профил:

Днес е моят последен ден в Blizzard. За съжаление, вие вероятно никога няма да видите върху какво сме работили в последните две години, но си имаме Overwatch така или иначе.

Взех си 6-седмична почивка (имах нужда от нея), преди да се захвана с нещо ново, за което скоро ще споделя.

В края на своя tweet той остави връзка към клипче, съдържащо всички анимации на персонажи в Overwatch, върху които е работил, докато е бил част от Blizzard. Видеото може да видите отдолу.

Gibson започна своето приключение в Blizzard Entertainment през 2015 година като старши аниматор в екипа на Overwatch, но през 2017 година се забелязва, че се е прехвърлил към все още необявен проект, върху който е работил до ден днешен, когато става ясно, че вече е прекратен от Blizzard.

Това далеч не е изненада за никого. Blizzard са известни с няколко много популярни франчайза, но това не означава, че вътрешно не се работи върху нещо изцяло ново. Историята на прекратените заглавия от Blizzard е добре документирана от колегите ни в Polygon и тя включва доста очаквани заглавия, като например - StarCraft: Ghost, Warcraft Adventures и разбира се, TITAN - MMO заглавие, което се е зародило след оформяне на концепцията на Overwatch.

Allen Adham - изпълнителен продуцент в Blizzard, е казал пред Game Informer още през ноември миналата година, че всяко второ заглавие, върху което се започне работа в Blizzard, не се довършва и не вижда бял свят. Ето го и пълният му цитат:

Истината е, че зад завесите се намира същински филм на ужасите. Но повечето хора извън Blizzard не осъзнават, че около половината от нашите заглавия не виждат бял свят. Така че хората, които мислят, че сме компания с последователни действия, са прави, ако имат предвид, че сме последователни в пускането на наистина невероятните игри.

Gibson не каза нищо повече по въпроса с необявеното заглавие и едва ли някога пак ще чуем за него. Това, което обаче знаем, е, че за Blizzard тази година е много важна. Вероятно помните многото статии, които изписахме напоследък за това как най-различни служители на компанията напускат, сменят позициите си или се местят от един отдел или игра към друг.

Най-колосална от всички тези новини беше именно тази, че 800 служителя бяха съкратени с цел компанията да се фокусира върху разработката на вече съществуващите франчайзи, намалявайки инвестициите в игри, които в момента не отговарят на очакванията на играчите или в бъдеще не се очертава да отговарят.

 

Източник: VP Esports

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар
Tags