Destiny 2 става безплатна и отива в Steam
Игри

Destiny 2 става безплатна и отива в Steam

Довиждане, Activision!

Страшно много новини има напоследък около играта Destiny 2. Някои от новините за играта дойдоха от Google Stadia стрийма вчера. След него пък от студиото Bungie се включиха с още един стрийм и дори още по-вълнуващи относно Shadowkeep и бъдещето на играта като цяло. Ето и по-интересното. 

Първо, нека да ви кажем, че се прекратява традицията с предмети и оръжия, които да са достъпни само на едно устройство/платформа. Новият expansion се казва Shadowkeep и излиза на 17 септември. Няма да има нужда да сте закупили минали такива, за да играете Shadowkeep, той е самостоятелен. Освен това от Bungie вече ще позволяват на играчите да запазват прогреса си от различни устройства. Това значи, че ако играете например на PlayStation 4, прогресът ви се запазва и за Stadia, Windows PC и Xbox One. Всичко това се случва след раздялата на Bungie с Activision Blizzard.

Трейлърът изглежда така: 

Както виждате, ще бъдем изпратени обратно на Луната, където ще изследваме доста ужасяващо убежище на извънземни същества. Новата зона изглежда ще бъде двойно по-голяма от тази в Destiny 1. 

Експанжънът също така бележи преместването на играта от Battle.net в Steam (довиждане, Activision). Играта освен това ще бъде с free-to-play елемент. Основната игра ще бъде ребрандирана като Destiny 2: New Light. Безплатната версия ще включва различни мисии и награди. Shadowkeep пък ще излезе като отделен експанжън, като няма да имате нужда от предишните, за да имате достъп до него. 

Информацията до момента е, че Shadowkeep ще струва 35 долара, а има и възможност да закупите промоционален пакет, включващ и оригиналната игра и експанжъните на цена от 40 долара. 

По-късно през лятото ще имаме и повече информация относно "миграцията" на играта, но по всичко личи, че тя ще се случва бързо и безпроблемно за играчите, без те да губят каквото и да било от прогреса си. 

Споделете в коментарите какво мислите за играта! Желаем ви страхотен уикенд и както винаги Have Fun! 

Източници: polygon, pcgamer

Няма коментари

Напиши коментар