Detroid: Become Human, Heavy Rain и Beyond: Two Souls ще бъдат пуснати за PC, тази година
Игри

Detroid: Become Human, Heavy Rain и Beyond: Two Souls ще бъдат пуснати за PC, тази година

Първоначално всяка една от игрите ще бъде ексклузивна само за Epic Games Store.

Трите игри, които излезнаха най-скоро от френското студио - Quantic Dream - Detroit: Become Human, Beyond: Two Souls и Heavy Rain са ексклузивни заглавия за PlayStation в момента, но са на път да бъдат пуснати и за Windows PC, с помощта на Epic Games, обявиха двете компании на 2019 Game Developers Conference, в сряда.

Очаква се за цяла година, трите заглавия да бъдат продавани ексклузивно в Epic Games Store, казаха от Quantic Dream.

Още не се знае, дали Epic спонсорират разработването на PC версиите или компанията е просто дистрибуционен партньор.

Новината не ни шокира, защото знаем, че през януари, Quantic Dream получиха инвестиция от китайската интернет компания NetEase, на цената на миноритарен дял от студиото. Точно тогава мениджърите на компанията казаха, че искат да разширят диапазона от платформи, което означава, че ексклузивното партньорство със Sony е на привършване.

"Благодарни сме за фантастичните 12 години партньорство със Sony Interactive Entertainment и, че те ни позволиха да създаваме и произвеждаме" - каза заместник изпълнителният директор на Quantic Dream - Guillaume de Fondaumiere.

"С новото партньорство, с Epic, можем да увеличим диапазона ни на продукти, за да достигнем по-голяма фен база и да позволим на играчите на PC да се наслаждават на нашите заглавия."

След двете игри, които излезнаха - Omikron: The Nomad Sould (1999) и Indigo Prophecy (2005), Quantic Dream подписаха ексклузивна сделка със Sony през 2006. Първият проект, който имаха заедно беше Beyond: Two Souls, през 2013, а през 2018 излезна и Detroit: Become Human.

Сега изглежда, че Quantic Dream искат отново да останат сами и Sony ще трябва да се съгласят с това - игрите да могат да се играят на PC, защото самите игри са интелектуална собственост на Quantic Dream.

Аз лично прекарах известно време гледайки Detroit: Become Human и ми се стори изключително интересна, но за жалост не притежавам PlayStation 4 у дома. След тази новина, обаче, всички като мен, които се радват на заглавията на Quantic Dream, но не могат да ги играят, може би виждат светлина в тунела и до края на 2019 ще може да играем играта и на нашите настолни компютри.

Има ли и други като мен? Напишете в коментарите.

А докато играта излезне за PC, както винаги - Have Fun!

 

Източник: Polygon

Няма коментари

Напиши коментар