Grand Theft Auto V с близо 110 милиона продадени копия
Игри

Grand Theft Auto V с близо 110 милиона продадени копия

Това е равносметката след близо шест години на гейминг пазара.

Вероятно помните денят, в който играта Grand Theft Auto V излезе - 17 септември 2013 година. Всички бяхме в еуфория за новото заглавие на Rockstar Games.

Още в първите си 24 часа заглавието отбеляза рекорден брой продажби - близо 12 милиона копия, равняващи се на 800 милиона долара. Тези числа са почти двойно на предварителната преценка от страна на анализаторите в Rockstar Games за потенциалната печалба от играта. Три дни по-късно продажбите на играта достигат един милиард долара, превръщайки я в най-бързо продаваният продукт в сферата на забавленията. Шест седмици по-късно (или иначе казано - около месец и половина - два), Rockstar са разпратили близо 29 милиона копия на играта към своите физически партньори.

Това е и темата, за която ще си говорим сега - за пари, за много пари, за най-бързо продаваното игрово заглавие за всички времена. За да съм още по-ясен в изказването си, ще допълня само, че второто най-бързо продавано заглавие е The Elder Scrolls V: Skyrim. В рамките на една седмица то е продадено само в 7 милиона копия, докато GTA V само за първите си 24 часа има близо 12 милиона продадени копия. Направете си сметките.

Шест години по-късно GTA 5 продължава да се продава като топъл хляб за всякакви видове платформи, на които играта се поддържа. Що се касае до финансовия въпрос, според последния наличен доклад на издателя Take-Two, продажбите на GTA V за годината вече са надминали прогнозите на компанията. Заслугата за това се дължи на услугата GTA Online в играта, която предоставя на играчите възможност да си закупуват най-различни возила, жилища, гаражи и други неща с реални пари, които се преобразуват във виртуална игрална валута. Не е никак зле за игра, която излезе за последното поколение конзоли.

Играта с отворен свят наближава своята 110-милионна продажба, което е абсолютният топ по брой продажби в сферата на развлеченията. Изглежда скоро няма да спрем да я виждаме да се прокрадва от време на време измежду останалите игри, намиращи се в класацията за най-продавани заглавия в Steam.

Това не е изненада за никого, тъй като Rockstar Games от край време поддържат играта с ново и ново съдържание, грижейки се тя да продължи да бъде жива. Общността обаче се надява същото да се случи и с Red Dead Online, тъй като там положението не е толкова ярко изразено, както в GTA Online. Въпреки че Red Dead Redemption 2 е продадена в над 24 милиона копия, нейният онлайн режим стои в сянката на GTA V и все още има много какво да се желае. Take-Two обаче са оптимистично настроени и казват, че промени в това отношение предстои да настъпят.

 

Източник: PC Gamer

Свързани страници

Виж всички

Няма коментари

Напиши коментар