Baba is You
Игри

Baba is You

Излезе една от най-добрите логически пъзел игри от години насам.

На 13 март в Steam излезе играта Baba is You, която по мое мнение е сред най-добрите логически пъзел игри правени в последните години. За момента тя е достъпна за PC и Nintendo Switch. Миналата година, по време на Independent Games Festival Awards, иначе казано 20-я годишен фестивал за инди игри в Сан Франциско, играта спечели редица награди (Best Student Game и Excellence in Design). Тя печели и Nordic Game Jam 2017 - събитието, за което е създадена.  

Изображение: Steam

Разработчик е Hempuli Oy. Всичко е пикселизирано, играта е 2D, а музиката е много приятна...освен когато не си заседнал на едно и също място с часове. Но, нека започнем от началото. 

Ти си BABA, както казва и самата игра. Има повече от 200 нива, а целта ти е да разгадаваш загадките на всяко, за да се придвижваш нагоре. Размествайки думите, и придавайки им различни значения, намираш скритите умения на геройчето и скритите особености на картата, за да надхитриш играта. 

На всяко ниво правилата присъстват като блокчета текст, с които можете да си взаимодействате. Като ги манипулирате, можете да промените начина, по който нивото работи и да предизвикате изненадващи и неочаквани взаимодействия. С едно просто бутане можете да се превърнете в скала, да превърнете парчетата в опасно горещи препятствия и дори да промените целта, към която се стремите, за да достигнете до нещо съвсем различно.

Играта е невероятно остроумно направена и забавна, a геройчето или BABA е супер сладко. 

 Принципно не съм фен на игри, в които разбираш правилата, докато играеш. Някак си предпочитам да имам ясна цел. Тази игра обаче е изключение. 

Baba is You изисква 200 MB свободно пространство. Останалите минимални критерии и изисквания ще намерите в Steam. Цената на играта е 12,49€. 

P.S. Кажи BABA тенкю!

Изтеглете играта от тук.

 

Свързани страници

Виж всички
Apex Legends
Кога започва Apex Legends Season 1?
Mobile
Harry Potter: Wizards Unite

Няма коментари

Напиши коментар
Tags